Açlık grevi direnişçilerini Dersim pir ve anaları ziyaret etti

Aralarında sivil toplum örgütleri temsilcilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, Amed'de Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi Direnişçileri’ni ziyaret ediyor. Bugünkü ziyaretçiler arasında Dersim Ocağı pir ve anaları da yer aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle 5 Eylül’de 50 gönüllü ile başlayan Amed Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi 5. gününde ziyaretlerle devam ediyor. Açlık grevi direnişçileri, sabah saat 10.00’da DBP il binasın Vedat Aydın Konferans Salonu’na gelerek güne başladı. Gündemdeki gelişmeler Azadiya Welat ve Özgürlükçü Demokrasi gazetelerinden takip edilirken, Ada’ya Notlar düşüldü.

Daha önce Öcalan'ın fotoğrafının olduğu önlükleri değiştiren direnişçiler, resmin üzerinde “Tecrit insanlık suçudur", “Öcalan'ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür", "Öcalan'ın sağlığı sağlığımızdır" ve “Öcalan'ın varlığı bizim varlığımızdır" yazılı önlükler giydi.

Öğlene doğru ziyaretler başladı. Sivil toplum örgütleri ve halk, gruplar halinde DBP il binasına gelerek açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile beraberindeki heyet, Batman Mizgin Kültür Merkezi sanatçıları, Dersim Ocak evlatları pir ve anaları da direnişçileri ziyaret etti.

GENÇ: TÜM İNSANLARIN İNANÇ VE KÜLTÜRLERİNE GÖRE ÖZGÜRCE YAŞAMASI GEREKİRO

Dersim Ocak evlatlarından Avuçan Ocağı Piri Hasan Genç, kısa bir konuşma yaparak "Tüm insanların inanç ve kültürlerine göre özgürce yaşaması gerekir. Biz herkes için barış ve özgürlük istiyoruz. Şimdiye kadar Kürdistan’da birçok soykırım yaşandı. Barışın gelişmesi için savaşın son bulması gerekir" dedi.

Urfa’dan gelen Adalet Çay isimli kadın ise Kürdistan üzerine bestelediği klamı seslendirdi.

Mizgîn Kültür Merkezi sanatçıları ise stranlarla direnişçilere moral verdi.