Açlık grevi direnişi 6. gününde

Sağlığı ve güvenliğinden endişe edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle 50 direnişçinin başlattığı açlık grevi 6. gününde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle DBP Amed İl örgütü  binasında 5 Eylül’de DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP öncülüğünde 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi 5’nci günü coşku ve moralle kapatırken, 6’ncı gününde devam ediyor. Her sabah saat 10.00’da ziyaret saatinin başlamasıyla direnişçiler, eylem yeri olan Vedat Aydın Konferans Salonu’na geçerek ziyaretleri kabul ediyor.

Eylemin 5’nci gününde Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi Direnişçileri’ni HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, Dersim Evlatları Ocağı Pirleri, THİV Amed Şubesi yöneticileri, DİAY-DER üyesi Seydalar, tiyatrocu, sinemacı, sanatçı, yazar ve binlerce kişi ziyaret etti.

DBP Genel Merkezi Parti Meclisi, Öcalan ile görüşme yapılması talebiyle açlık grevinin sürdürüldüğü DBP Amed İl Örgütü'nün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Açlık grevinde yer alan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel toplantının basına açık bölümünde değerlendirmelerde bulundu.

TUTSAKLAR DİRENİŞİ SELAMLADI

Başta Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi olmak üzer bir çok cezaevindeki tutsaklar, Açlık Grevi Direnişçilerini selamladı.

Gün içerisinde “Ada’ya Notlar” adlı deftere yoğun bir ilgi olup ve ziyaretçiler Öcalan’a olan bağlılık duygularını yazarak not etti.