Açlık grevi eylemi üçüncü gününde devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşme yapılması talebiyle başlayan açlık grevi eylemi 3’ncü gününde devam ediyor.

DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP’nin öncülüğünde 5 Nisan 2015'ten bu yana kendisinden haber alınamayan ve darbe girişimi sonrası can güvenliğinden endişe edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle Amed'de başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 3’ncü gününde devam ediyor. Açlık grevi eylemi dün çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

‘ÖCALAN’DAN HABER ALMAK İSTİYORUZ’

Gün boyu halkın yoğun ilgi gösterdiği açlık grevi eylemini sabah saatlerin de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ziyaret etmişti. Ziyarete açıklamalarda bulunan HDK Eş sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın İmrali’ya ilişkin yaptıkları açıklamalara tepki göstererek ‘Bozdağ’dan değil Öcalan’dan haber almak istediklerini’ belirtti.

SUR AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Öğlen saatlerinden sonra Sur direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya, DBP ve HDP ilçe örgütleri, MEYA-DER, Bağlar ve Kayapınar Belediyesi çalışanları da eylemi ziyarete bulunarak grevdekilere destek verdi.

‘KAYGI HER GÜN ARTIYOR’

Akşam saatlerinde ise İstanbul ve Ankara’da Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatları ile Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları Açlık grevindeki eylemcilerine destek ziyaretinde bulundu. Avukatlar adına bir açıklama yapan Öcalan’ın Avukatı İbrahim Bilmez, Öcalan’dan haber alınamamasının kaygıları gün be gün arttırdığını ifade ederek, başlayan açlık grevinin barışa vesile olmasını istediklerini söyledi.

DBP Amed İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu kapısına ziyaretçilerin greve ve Öcalan ilişkin duygu ve düşüncelerini yazmak amacıyla ‘İmrali’ya Notlar’ adlı bir defter bırakıldı.

BUGÜN YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI OLACAK

50 kişilik açlık grevi eylemcileri bugün de çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilecek.