GÖRÜNTÜLÜ

‘AKP Kürtlerin kazanımlarını gizlemek için muhalif basına saldırıyor’

Güney Kürdistan’daki siyasi parti temsilcileri, AKP’nin muhalif ve özgür basını kapatarak, uluslararası hukuk normlarına aykırı davrandığını belirtti.

ANF’ye konuşan Goran Hareketi Basın Sözcüsü Nebert Kakai ile Komala İslam Kurdistan Basın Sözcüsü Mıhemed Celil, AKP’nin muhalif ve özgür basına yönelik saldırılarını kınadı. AKP-Saray tarafından hukuksuz şekilde muhalif ve özgür basın kuruluşlarının kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

 

Goran Hareketi Basın Sözcüsü Nebert Kakai:  Kuzey Kürdistan halkının direnişini hiçbir güç yıldıramaz. AKP bu süreçte sıkıştığından kaynaklı bu saldırılarını daha çok arttırdı. AKP’nin özgür basına saldırmakla Kürt halkının kazanımlarını ve başarılarını engellemeyi amaçlıyor. Yasal bir dayanağı olmadan bu televizyonları kapatması ahlak dışı bir uygulamadır. Herkesin bu uygulamalara karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum.

 

 

Komala İslam Kurdistan Basın sözcüsü Mıhemed Celil: Basın yayın kuruluşlarına yapılan baskı ve kapatmalar ahlak dışıdır. Basın ve yayın kuruluşları kapatmak demek özgürlükleri kısıtlamak demektir, muhalif sesin kesmek demektir. Türk devletti yasal gerekçe olmadan bu televizyon ve radyoları kapatması ahlak dışı bir uygulamadır. AKP yasalar aykırı hareket ediyor. Herkes bu uygulamalara karşı sesinin yükseltilmelidir.

...