AKP Van'da 'sömürge pazarı' kurdu!

AKP'nin Van kayyumu, kentte bir pazar açarak, buraya Türkiye kentlerinden esnafları yerleştirdi.

Türkiye'de ekonomi AKP politikalarıyla her geçen gün kötüleşiyor. Dövizin yükselmesi gıda ve yaşam koşullarına olumsuz etki ediyor. Kürt halkını her yöntemi deneyerek teslim almayı deneyip başarısız kalan AKP, ekonomide de sömürge yöntemlerine başvuruyor.

AKP kayyumu, sömürge politikasına başvurarak, Türkiye'nin birçok yerinden esnafı Kürdistan’a getirdi.

Kayyum, bir hafta önce Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski Van Büyük Şehir Belediyesi binasını yıktı. Buraya ‘Yöresel Pazar’ adı altında Türkiye'nin birçok şehrinden esnafı yerleştirdi.

'BİZİ İŞSİZ BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Buna tepki gösteren Van halkı, AKP’nin rant peşinde olduğunu belirterek, bölge esnafını işsiz bırakma çabaları olduğunu söyledi.

Ali Yılmaz ismindeki esnaf, AKP’nin rant peşinde koştuğunu ve krizin her geçen gün daha da derinleştiğini söyledi. Trabzon, Afyon ya da Hataylı esnafın işinin bu bölgede olmadığını belirten Yılmaz, şunları dile getirdi:

"AKP hiçbir zaman ülkenin iyiliği için bir adım atmamıştır. Kürdistan da yaşayan halk mağdur ediliyor. Bu kişiler bir haftadır buraya getirilmişler ve belediye onlara çadırlar açmış. Allah bilir, alışverişten başka neler yapılıyordur! Bu çadırlarda alışveriş dışında büyük ahlaksızlıklar yapılmaktadır.”