Amed’de 3 QSD savaşçısı için taziye kuruldu

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı yürütülen Onur Direnişi’nde şehit düşen 3 QSD savaşçısı için Amed’de taziye kuruldu.

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal ve soykırım saldırılarında Suriye Demokratik Güçleri (QSD) 11 Ekim’de Serêkaniyê kentindeki çatışmada şehit düşen 12 savaşçısının isimlerini açıkladı. Açıklananlardan Bahoz Amed (Eral Demiroğlu), Bager Çiya (Zeynel Ölmez) ve Doğan Amed (Barzan Delidere) Amed’den. Çocuklarının şehit düştüğünü öğrenen aileler taziye kurdu.

Bahoz Amed’in ailesi Çermik ilçesinin Demirtaş köyünün taziye evinde, Bager Çiya’nın ailesi Bağlar ilçesinin Çakmak (Cimika) Köyü Taziye Evinde, Doğan Amed’in ailesi ise Lice ilçesinin Karahasan Mahallesinde bulunan Karahasan Taziye Evinde taziyeleri kabul ediyor. Bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, Amed il, Bağlar, Kayapınar ve Sur üye ve yöneticileri, MEBYA-DER, TUAY-DER, TJA üye ve yöneticileri Bahoz Amed ve Doğan Amed’in taziyesini ziyaret etti. Birçok kişinin de taziyeleri ziyaret ettiği görüldü.

QSD savaşçılarının taziye ziyaretinden sonra HDP’li heyet ve beraberindekiler Lice’nin Gürbeyli Mahallesi’nde askerlerce öldürülen Bayram Ekinci’nin taziyesini ziyaret etti.