Amed’de tutuklamalar protesto edildi

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, siyasetçi ve sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 14 kişinin tutuklanmasını protesto ederek, mücadele mesajı verdi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Amed merkezli 5 farklı kentte polis baskınları sonucu gözaltına alınan 19 kişiden 14’ünün tutuklanmasını protesto etti.

Yenişehir ilçesinde bulunan ACZ Plaza önünde yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri de katıldı. “Baskılar ve tutuklamalar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Berxwedan jiyan e (Yaşamak direnmektir)" sloganları atıldı.

‘MESELE ZULME BAŞKALDIRAN KÜRTLERİN OLMASIDIR’

 Platform Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan, gözaltı saldırılarının gündemi değiştirmek amaçlı olduğunu belirtti.  HDP’li Remziye Tosun ise, “Adliyede bugün resmen bir tiyatro oynandı. Eşbaşkanımıza neden ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganını attığını, neden Musa Anter ve Halepçe Katliamı anmasına katıldığını sormuşlar. 14 kişi bu nedenlerden kaynaklı tutuklandı. Halepçe Katliamı tüm dünyada biliniyor. Mesele Halepçe Katliamı değil, mesele barış isteyen, zulme baş kaldıran Kürtlerin olmasıdır. Dün bunun cevabını Amed’de yapılan kongremizde verdik. Zindanlara da atsalar, öldürseler de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Tek bir kişi dahi kalsak geri adım atmayacağız.  Her yerde direnişimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Açıklama slogan ve alkışlar eşliğinde son buldu.