Amed’deki açlık grevi 4’üncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşmenin sağlanabilmesi için 50 gönüllü tarafından başlatılan açlık grevi yoğun destek ziyaretleri ile devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması, sağlık ve güvenlik durumu hakkında doğrudan bilgi almak için 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi 4’üncü gününe girdi. İlk günden bu yana ziyaretçi akını yaşanırken, dün gün içerisinde aralarında siyasetçi, sanatçı, din aliminin bulunduğu çok sayıda kişi açlık grevinin yapıldığı DBP il binasına geldi.

ZİYARETLER SABAH SAATLERİNDE YAPILIYOR

Daha önce belirlenen ziyaret saati ise yoğun katılım ve açlık grevine katılanların daha fazla yorulmaması için yeniden düzenlendi. Buna göre 10.00-13.00/ 15.00-18.00/ 19.00-21.00 saatleri arasında ziyaretçi ve basın kabul ediliyor.

KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Gün içerisinde en çok dikkat çeken ise çocukların ve yaşlıların gelişleri oldu. 70 ve 80 yaşlarında 2 kadın sağlık sorunlarına rağmen ziyaretlerini sürdürdü. DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Arşimet de gelen ziyaretçiler arasındaydı.

Özellikle çocukların grevciler dinlemeye çekildikten sonra oturdukları yerleri temizlemeye çalışması ve toparlaması ise dikkat çekti.

HALAYLAR ÇEKİLDİ

Yine gelen çocuklar da grevcilerin moral kaynağı oldu. Gün içerisinde 16 farklı kurumdan grevcilere ziyaret gerçekleşirken, Dicle Fırat Kültür Merkezi sanatçıları ezgiler seslendirdi.

KEMAL PİR ANILDI

Ardından 78’liler Derneği’nin ziyaretiyle Büyük Ölüm Orucu direnişçisi Kemal Pir’in yaşamını yitirişinin yıldönümü nedeniyle bir anma yapıldı.

Akşam saatlerinde ise aileleri ile beraber grevcileri gençler ziyaret etti.

Yine gün içerisinde gelen tüm ziyaretçiler “Ada’ya Notlar” defterine mesajlarını ve düşüncelerini yazdı.

Akşam saat 22.00’den sonra ise ziyaretler sonlandırıldı.