Amed'deki açlık grevinde Kemal Pir anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması talebi ile açlık grevine başlayan grevcileri ziyaret eden 78'liler Derneği Kemal Pir'in ölüm yıldönümü için anma düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin bilgi almak ve görüşmelerin yeniden sağlanması talebi ile açlık grevine başlayan grevcilere ziyaretler devam ediyor. Çok sayıda kurum ve kuruluş ziyarete gelirken 78'liler Derneği de grevdekilerin eylemlerine desteklerini sunmak için grev yerine geldi. Bir açıklama yapan dernek üyeleri, ardından da 82 yılında ölüm orucunda yaşamını yitiren Kemal Pir için de anma düzenledi.

Anmada konuşma yapan Diyarbakır 78'liler Derneği Eşbaşkanı Gani Alkan, Amed zindanında bedenlerini ateşe ve ölüm orucuna verenlerin ruhu ve direnişi bugün yine Amed’de devam edildiğini belirterek, başta Kemal Pir ve diğer tüm Kürdistan şehitlerini andıklarını söyledi. Bu eylemi çok anlamlı ve tarihi gördüklerini ifade eden Alkan, Öcalan’dan habere alan dek kendileri de bu eylemcilerin yanında yer alacaklarını dile getirdi.

Anmaya dair konuşan HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, "Aradan 34 yıl geçmiş konuşmak pek kolay olmuyor ama bugün burada onurlu insanlar karşısında bir kaç kelam etmek gerekiyor. Sayın Öcalan ile tanıştığında Kemal pir sanırım 20 yaşındaydı. Baktığımızda 20 yaşındakiler bize çocuk gibi geliyor ama Kemal Pir, Hayri Durmuş ve diğer yoldaşları Kürt halkı için bir mücadeleye başladılar. Ben inanıyorum Kürt halkı onların mücadelesi ile uyandı. Bedenleri aramızda olmasa da ben inanıyorum ki ruhları şu an aramızda. Arkadaşlarımız 82'lerin ruhunu bugüne taşıdılar ve ben bu eylemleri için onları kutluyorum. Umuyoruz ki bir an önce Sayın Öcalan ile görüşmeler başlar ve eylem amacına ulaşır. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.