Amedliler ve vekiller, kayyum gasbına karşı yürüdü

Kayapınar Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı Amedliler ile vekiller, polis engeli ve tehdidine rağmen yürüyüş düzenledi.

Gözaltına alınan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın yerine, gaspçı Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç kayyum olarak atandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Saliha Aydeniz, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel, HDP İl ve ilçe yöneticileri, Kayapınar Belediyesi Meclis Üyeleri ile halk, belediye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, engel olacağını söyledi. HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, engele tepki gösterdi.

'FAŞİST AKP, BELEDİYEDEN DEFOL!'

Belediye önünde açıklama yapmak isteyen kitlenin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarılarak, dağılmamaları durumunda saldırılıp gözaltı yapılacağı tehdidinde bulunuldu. Basın mensuplarının görüntü çekmesine izin vermeyen polisler, gazetecileri de bölgeden uzaklaştırdı. Uzun süre bekleyişten sonra kitle, slogan atarak, milletvekilleri ile birlikte HDP Kayapınar İlçe Örgütü binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşit AKP, belediyeden defol”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan halk, yürüyüşlerini ilçe binası önünde sonlandırdı.