Antep'teki provokasyonu AKP'nin organize ettiği ortaya çıktı!

Antep Katliamı'nda yaşamını yitirenlerden Kumru İlter ve Ahmet Toraman’ın defni sırasında çıkan provokasyonu AKP’li belediyelerin organize ettiği ortaya çıktı. Bir belediye işçisi, provokasyonun nasıl geliştiğini anlattı.

Antep’te Kürtlerin yaşadığı Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'nde, 21 Ağustos gecesi sokakta yapılan düğünde DAİŞ tarafından katliam düzenlenmişti. Katliamda yaşamını yitiren Kumru İlter ve Ahmet Toraman’ın defin işlemleri için gidilen Yeşilkent Mezarlığı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla provokasyon çıkararak cenaze sahiplerine saldıranların AKP’li belediye personelleri oldukları ortaya çıktı. 40’ı çocuk 56 kişinin katledildiği saldırının ertesi günü yaşamını yitirenlerin büyük bir çoğunluğu defnedilirken, 22 Ağustos günü İlter ve Toraman için yapılan cenaze töreninde yaşanan provokasyonun AKP’li Antep Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin organize ettiği öğrenildi. 

AKP’li Antep Büyükşehir ve Şehitkamil ilçe belediyelerinin birim amirlerinin personele verdikleri talimat ile Türk bayrağı dağıtıldığı ve cenaze için mezarlıkta olanlara saldırı amaçlı mezarlığa gönderildiği anlaşıldı.

'PROVOKASYON VE SALDIRI AMAÇLANDI'

AKP’li Şahinbey Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden çalışan ve hem can güvenliği, hem de işini kaybetme endişesi nedeniyle ismini açıklamayan bir işçi, ANF’ye bilgi verdi. İşçi, 22 Ağustos günü bilinçli bir şekilde mezarlığa gönderildiklerini ve amaçlananın provokasyon çıkararak mezarlıkta cenaze defni için gelenlere saldırmak olduğunu dile getirdi. AKP’li Şahinbey Belediyesi işçisi, şunları anlattı: “Büyükşehir, Şahitkamil ve Şahinbey belediye işçileri olarak biz katliamın ikinci günü mezarlığa gittik. Herkes oraya birim amirlerinden aldığı talimat ile geldi. Mezarlıkta belediye işçileri olarak bir araya geldiğimizde aramızda Türk bayrakları açılmaya başlandı. Bazılarımızın üzerinde belediye elbiseleri vardı. Orada bizi oyuna getirdiklerini anladım ve yanımdakilere de söyledim. Ben orada kendim hemen geri çekildim. Çünkü başıma neyin getirileceğini biliyordum."

'GİTMEYENLER HAKKINDA TUTANAK TUTULACAKTI'

Kendisinin de Kürt olduğunu ve kirli oyunu fark ettiklerinde mezarlıktan ayrıldıklarını söyleyen işçi, şunları da dile getirdi:

“Ben de Kürdüm. Baktık ki bizi kullanacaklar. Ben ve birkaç arkadaş mezarlıktan ayrılıp belediyeye geldik. Akşam haberlere baktık ki birbirlerine girmişler.

Bize 'mezarlığa gidin' denildi. Ama bize neden Türk bayrağı verildi? Bizim elimizde Türk bayrağı ile orada ne işimiz var? Birim amirlerinden belediye personeline gönderilen talimatta; ‘Hangi alan çalışanı olursa olsun mezarlığa gitmeyenler hakkında tutanak tutulacak’ denildi. Adamlar hem iyiyi oynuyor, hem de kötüyü oynuyor. Bunu hepimiz biliyoruz ama yapacağımız bir şey yok. Bizi de bu şekilde kullanıyorlar.”