Arap gençler: Gerilla alanı onur ve zafer alanıdır

Yaptıkları açıklama ile PKK saflarına katıldıklarını duyuran Arap gençler, "Yıkılan her bir ev, katledilen her bir yurtseverimiz ve her türlü faşist saldırılar bizim intikam gerekçemizdir" dedi.

Halk Savunma Güçleri’ne (Hêzên Parastina Gel-HPG) katılan Arap gençler, Arap halkı ve gençleri üzerinde her türlü kirli politikayı geliştiren Türk devletinden intikam alacaklarını belirtti.

HPG’ye katılan gençler, yaptıkları açıklamayla bütün Arap gençliğini “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katılmaya çağırdı.

Arap gençlerin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti ve işbirlikçi ihanet ve kontra çizgisi, en başından günümüze kadar Kürt halkının soykırımdan geçirme, yok etme ve Kürdistan’ı talan etme saldırı yapmışlardır. Her an halkı soykırımdan geçirme ve PKK’yi bitirmek için her türlü vahşi ve ahlaksızca saldırılar yapmaktadır.

Teknik çağında dönemin en gelişkin ve etkili silahı, kimyasal silahlardır. Faşist Türk devleti deliye dönüp çıldırma aşamasına geldiği için dönemin bu etkili silahını da sonuna kadar kullanmaktadır. Bu kadar yoğun kullandığı kimyasal silaha rağmen Kürdistan Özgürlük Gerillaları karşısında sonuç alamadı. PKK gerillası, Apocu ruh ve iradesiyle ve gerillanın yaratıcılığıyla bu işgalci orduya kök söktürmüştür. NATO’nun ikinci büyük ordusu olan faşist Türk ordusu Zap, Avaşîn, Metîna, Garê ve Heftanîn’de gerillanın direnişi karşısında bir bir bırakıp kaçmışlardır.

Bizler Arap gençliği olarak şunu belirtiyoruz ki; işgalci faşist Türk devletinin asimilasyon, soykırım, taciz, tecavüz ve talancı saldırıları karşılıksız kalmayacaktır. Yıkılan her bir ev, katledilen her bir yurtseverimiz ve her türlü faşist saldırılar bizim intikam gerekçemizdir.

Şunu iyi biliyoruz ki soykırımcı faşist rejim karşısındaki en güçlü cephe garilla alanlarıdır. Özgürlük mücadelesinin en aktif yürütüleceği alan gerilla alanıdır. Kürt ve Arap halklarının intikamının alınacağı alan gerilla alanıdır. Çünkü gerilla alanı onur ve zafer alanıdır.

Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama temelinde PKK’nin 44’üncü yılı vesilesiyle gençliğin zafer ruhu ile PKK’lileşerek zaferi kazanacağız. Bu temel üzerinden bizler faşist rejimi bitirmek ve zaferi kazanmak için gerillaya katılıyoruz.

Varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama temelindeki “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi çerçevesinde herkese “Werin cenga azadiyê”, “Werin cenga serkeftinê” diyoruz.”