Aşti: Saldırı, bütün Kürtleredir

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırısının, bütün Kürt halkına yönelik olduğunu söyledi.

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti, bütün Kürtlerin, Türk devletinin işgal saldırısına karşı koyması gerektiğini belirtti.

ANF’ye konuşan Ayetullah Aşti, Türk devletinin yüz yıllardır Kürtleri katlettiğini ve bu katliamlarına her seferinde bir kılıf uydurduğun hatırlattı. Hafızalardaki tazeliğini koruyan Roboskî Katliamı’nı bile Roboskîlileri 'kaçakçı eşkiyalar' olarak adlandırıp aklanmaya çalıştığını anımsatan Aşti, Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırısı için öne sürülen bahanelere de bu çerçeveden bakılması gerektiğini vurguladı. Aşti, şunları söyledi: "Türk devleti, tüm kurum ve kuruluşları; askeri ve siyasi gücüyle Kürtlere saldırıyor ama ‘biz terörizmle mücadele ediyoruz, Kürtlerle değil' diyor. Bütün argümanlarını bu cümleler üzerinden devreye sokuyor. Maalesef kimi Kürt kesimleri bile buna inanıyor. Zaten yüzyıldan fazladır süren Kürt katliamlarının nedeni de Kürtlerin bu argümanlara inanmasından kaynaklanıyor. Şayet Kürtler, bu argümanlara inanmayıp, birlik halinde mücadele etselerdi, bugün bu katliamlar yaşanmazdı. İkinci bir husus da 'terör' ve 'terörizm' kavramlarıdır. Ben buradan herkese çağrı yapıyorum; Kürtlerle değil de terörizmle mücadele ettiklerini söyleyenler, gelsinler de bu kavramları tartışalım. Kürtlerin Ortadoğu'daki mücadeleleri terörizm içerikli midir yoksa her insanoğlunun sahip olduğu hakları elde etme mücadelesi midir?"

EŞİTLİK OLMADAN KARDEŞLİK OLMAZ

Kürtlerin birlik ve beraberliklerini korumaları çağrısıyla paralel olarak Türklere de çağrı yapılması gerektiğini vurgulayan Aşti, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün Kürtler bir devlet sahibi değil ama Türkler devlet sahibidir. Bu dünya bize de onlara da yetecek kadardır. Kendi resmi tarihleri bile Kürt ve Türklerin bin yıllardır beraber yaşadığını söylüyor ama böyle kardeşlik olmaz. Tüm devlet işleri ve işleyişi Türk diline ve mezhebine uygun ilerliyor. Kürtlere dair hiçbir şey yok. Kardeşlik, eşitlikten geçer ama görüyoruz ki; eşitliğimiz de kardeşliğimiz de yok. O yüzden diyalog ve müzakere varken savaştan vazgeçilmeli."

BARZANİ İLE GÖRÜŞME TALEBİ

Aşti, Kürdistani İttifak olarak önümüzdeki günlerde Başûrê Kurdistan'a giderek Türk devletinin söz konusu işgaline ilişkin Mesud Barzani ve diğer yöneticiler ile Kürtlerin tek vücut halinde hareket etmeleri için birtakım görüşmeler yapmayı planladıklarını paylaştı. Aşti, "Kürdistani partiler olarak yaptığımız toplantılarda böyle bir karar çıktı. Henüz yöntem olarak bir netlik yok. Gideceğimiz kesindir ve Kak Mesud'un bu konuda dünya siyasetindeki rolünü oynaması için taleplerimizi dile getireceğiz" şeklinde konuştu.