Aydeniz: Ulusal birlik kazandırır

HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, Kobanê’de kazandıranın ulusal birlik ruhu olduğunu hatırlatarak, bugün de kazandıracak temel gücün ulusal birlik olacağını söyledi.

Türkiye ile DAİŞ ilişki ve işbirliğinin artık sakalanamadığını belirten HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, DAİŞ çetesi başı Bağdadi’nin öldürüldüğü yerin, bu ilişkiyi özetlediğini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Saliha Aydeniz, Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırısıyla ilgili ANF’ye konuştu. İşgal saldırısının, 7 Haziran seçimleriyle başlayan süreçten ayrı değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Saliha Aydeniz, “Suriye savaşı başladığında Rojava’daki Kürtler tüm halklarla birlikte rejim ve çeteler dışında üçüncü çizgiyi savundu. O günden beri umut veren bir model oluşturdu. Uluslararası Komplo’nun başlangıcının yıl dönümü olan 9 Ekim’de yapılan saldırı, aslında uluslararası komplonun sorumlusu olan hegemonik devletlerin Türkiye ile yeniden ortaklaşarak Kürtler tarafından geliştirilen birlikte yaşama modelinedir” dedi.

DAİŞ VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ BİLİNİYOR

Türk devletinin, ‘Suriye Milli Ordusu’ olarak nitelendirdiği yapının, aslında DAİŞ, El Nursa ya da türevi çetelerden oluşturulduğunu, sadece ‘kıyafet’lerinin değiştirildiğini kaydeden Aydeniz, şunları söyledi: “Türkiye, DAİŞ’in Rojava’da başaramadığını bu DAİŞ türevleriyle ortaklaşarak başarmaya çalışıyor. Bu saldırılar, İttihat ve Terakki zihniyetinin devamı, Kürt düşmanlığına dayalı ve tüm Kürtlere yöneliktir. DAİŞ’in, Türkiye ile olan işbirliği, artık tüm dünyanın gözü önünde. Türkiye sınırına 5 kilometre mesafede ve Türkiye’nin kontrol ettiği bir bölgede DAİŞ lideri Abubekir El-Bağdadi’nin öldürülmesi, DAİŞ ve Türkiye işbirliğini özetler durumda. Türkiye, her yolu deneyerek, orayı işgal edip Kürtsüzleştirmek istiyor. Zaten bu amaçlarını bütün dünyaya alenen duyurmaktan çekinmediler.”

KÜRTLER BİRLİK OLURSA BAŞARIR

Aydeniz, saldırılara karşı ulusal birliğin önemine dikkat çekerek, şu çağrıda bulundu: “Tüm bu saldırılar yaşanırken bizler yeniden Kobanê’yi hatırlamak zorundayız. Orada kazandıran, aslında Kürt ulusal birliğiydi. Kürtler kazanılmış haklarını tüm dünyaya duyurdu. Bugün Kürtler birlik olur ve tüm alanlarda ortaklaşırlarsa statüsünü, dilini ve kültürünü de elde edebilecektir. Kürtler verdiği mücadele ve bedellerle tüm dünyada meşruiyetini kazanmıştır. Önemli olan ulusal birlik ve beraberliktir.”