Bab Yürütme Meclisi: İşgali kınıyoruz; Türkiye'ye baskı yapılsın

Bab Yürütme Meclisi, Türk devletinin işgalini kınayarak, uluslararası kamuoyu ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulundu.

Bab Bölgesi Yürütme Meclisi, Türk devletinin Bab’a bağlı El-Raî kasabasını işgaline ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“El-Raî kasabasının Türk devleti tarafından işgal edilmesini kınıyoruz. Bu işgal, Türk hükümetinin bölgesel ve uluslararası siyaset alanında iflasını göstermektedir. İşgal, terörist grupların El-Raî’de olduğu gerekçesiyle gerçekleşti. Ancak Türk hükümeti teröre destek olduğunu unutmuş ve daha öncesinde Cerablus’u bir mermi bile patlatmadan işgal etmesiyle bunu kanıtlamıştır. Bu tiyatro Erdoğan ve DAİŞ arasında oynanmıştır.

El-Raî’nin işgalini, kendi topraklarını savunan ve çetelerden temizleyen bölge halkının iç işlerine müdahale olarak görüyoruz. Türkiye’nin El-Raî’ye yönelik müdahalesi QSD, Bab Askeri Meclisi ve Minbic Askeri Meclisi’nin Şehba bölgesinde edindiği kazanımlara karşı geliştirilmiştir."

'İŞGALİN ÖNÜ ALINMALI'

Açıklamanın sonunda ise şu çağrılar yapıldı: "Uluslararası kamuoyuna ve insan hakları örgütlerine, bölgemize ve halkımıza karşı yürüttüğü uygulamalarına son vermesi için Türkiye’ye baskı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bab Bölgesi Yürütme Meclisi olarak QSD, Bab Askeri Meclisi ve bütün yurtseverlere, işgalin önünü almaları için sesleniyoruz.”