GÖRÜNTÜLÜ

Baluken'den hükümete: Derhal tecrit yanlışından vazgeçin!

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Amed'deki açlık grevi direnişçilerini ziyaret ederek, tecridin derhal kaldırılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması, sağlık ve güvenlik durumu hakkında doğrudan bilgi almak için 50 gönüllünün başlattığı dönüşümsüz ve süresiz açlık grevi 5. gününde devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren birçok kişinin açlık grevi direnişçilerini ziyaret etmesinin yanı sıra TİHV Amed yöneticileri, HDP Grup Başkan Vekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel de ziyaretçiler arasında yer aldı.

Açlık grevi direnişlerini tek tek selamlayan Baluken, Kurban Bayramı için mesajlar verdi. Baluken, Kürt halkının artık Öcalan’ın üzerindeki tecridi kabul etmediğine dikkati çekerek, hükümete yol yakınken yanlıştan dönme çağrısında bulundu.

Baluken, Öcalan üzerinde uluslararası komployu geliştiren güçlerin mevcut süreçle beraber yeniden Kürt halkı üzerinde aynı komployu geliştirdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Ne AKP, ne Erdoğan bu kadar hukuku ayaklar altına alarak, bir halkı var eden kültürel değerleri yok sayarak böyle bir tecrit sistemi uygulayamaz. Bunu uygulayabilmesi için uluslararası komployu geliştiren güçlerle yeniden birtakım zeminleri yaratması gerektiğini defalarca haykırdı. Bugün 50 Kürt siyasetçinin Sayın Öcalan’la hukuki temelde bir görüşme yapma istemesine karşı başlattığı açlık grevine rağmen hükümet tarafından tek bir geri dönüş almış değiliz."

‘AÇLIK GREVİ DİRENİŞÇİLERİNİ SAHİPLENMELİYİZ’

"Sayın Öcalan, Ortadoğu bir bütünün boğulmaya çalışıldığı bir süreçte Ortadoğu halklarına nefes aldıracak temel çözümlemeleri ortaya koyan bir siyasi Önderliktir" diyen Baluken, tecridin kaldırılmasını istedi.

Baluken, 17 yıl önce de Kürt halkının bu uluslararası komplocu güçlerin oyunlarını kabul etmediklerini ve bugün de etmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Açlık grevinde yer alan Kürt halkının yiğit evlatlarını sahiplenmek hepimizin sorumluluğu olmuştur. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızın başlattığı mücadele öncülüğünde gerek Kürt halkı olarak gerek ise barış ve demokrasi isteyen Türkiye halkları olarak büyük bir mücadele hatları örüp demokrasi ve huzuru birlikte getireceğiz.’’

‘YOL YAKINKEN BU SAVAŞ POLİTİLARINDAN VAZGEÇİN’

Kurban Bayramı'na değinen Baluken, yıllardır Kürt ve Türk halkına her bayramı zehir edecek bir pratiğin ortaya konulduğunu söyledi. Bütün bir halka bayramı çok gördüklerini belirten Baluken, bu bayramda bir halk lideri olan Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı Kürt halkının artık rızası olmadığını ifade etti. HDP'li İdris Baluken, "Yol yakınken gelin, bu yanlıştan vazgeçin. Hiçbir zaman direnenlerin karşısında zalimlerin kazandığını görmedik. O yüzden bu bayramı Kürt ve Türkiye halkı bir bayram havasında geçirmesi için gelin bu savaş politikalarından vazgeçin’’ diye konuştu.

...