Batman’da 7 kişi tutuklandı

Batman’da DTK'ye yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 7’si tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 20 kişinin ifadesi de devam ediyor.

Batman’da 27 Kasım’da düzenlenen ev baskınlarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında olan 30 kişiden 10 kişinin emniyet ifadeleri tamamlanarak Batman Adliyesi’ne getirildi.

2018 yılında Amed DTK'ye yapılan baskında bilgisayar dosyalarında "Batman DTK Delegeleri" adlı belge olduğu gerekçesi ile gözaltına alındıkları öğrenilen kişilere emniyette, "örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işleme" suçlamasının yönetildiği belirtildi. Emniyet ifadelerinde susma haklarını kullanan kişiler savcılık ifadelerinin ardından Mahfus Akgül, Güler Turhan, Murat Tekin adli kontrol talebi ile Ayşe Adlığ Acar, Elif Koyuncu, Halime Çetinkaya, Mehmet Emin Özek, Mehmet Yaşar, Mehmet Yıldırım ile Serdar Öztekin ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Savcı DTK'yi PKK-KCK'nin yasama organı sayarak kişilere örgüt üyeliği suçlamasında bulundu.

Gözaltındaki 20 kişinin ise emniyet ifadelerinin sürdüğü öğrenildi.