Ceylan: Kürtlerin direnişini boğmak istiyorlar

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ile Kürtlerin direnişini boğmak istediğini söyleyen HDP Amed İl Örgütü Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Kürtlerin tarihi fırsatı değerlendirip birlik olması gerektiğini söyledi.

İşgalci Türk devleti tarafından Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları devam ediyor. HDP Amed İl Örgütü Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Türkiye'nin Rojava işgalini ve ulusal birliğin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırıların Kürt sorunu ile bağlantılı olduğunu söyleyen Ceylan, "Suriye'de kaos ve sorunlar 2011 yılında başladı. Kürtler örgütlü bir toplum olduğu için ne Rejimin ne de çetelerin yanında yer aldı. Demokrasi yolunu tercih ettiler.

Kürtlerin Suriye'de hayata geçirdiği çizgi tüm dünyada kabul gördü. Kürtler emekleri ve kanları ile çetelere karşı savaştı ve on binlerce şehit verdi. Bugün Türk devleti hala Kürtleri inkar ediyor ve yok etmek için Kuzey-Doğu Suriye topraklarına saldırıyor. Türk devleti Kürtlerin kazanımlarını kendileri için tehlikeli görüyor ve bu yüzden her taraftan Kürtlere karşı saldırı başlattı" diye konuştu.

TÜRK DEVLETİ İNKAR VE İMHA SİYASETİNDEN VAZGEÇMELİ

Türk devletinin gözünde her Kürdün 'terörist' olduğunu söyleyen Ceylan devamla şunları belirtti: "Rojava halkını 'terörist' olarak gören Türkiye bunu kendine saldırı gerekçesi yapıyor. Bu şekilde Rojava'yı işgal etmek istiyor. Hiçbir Kürt bu işgal saldırılarını kabul etmiyor. Bu saldırılara karşı tepkilerini de her zaman gösterecekler ve Rojava'ya sahip çıkacaklardır. Çünkü Rojava halkı haklı ve o toprakların sahibidir.

Rojava'ya dönük saldırılar zulüm ve işgal saldırılarıdır. Kürt halkı ve HDP olarak bu saldırıları asla kabul etmeyeceğiz ve saldırılara karşı Rojava halkının yanında yer alacağız. Türk devletinin aklı selim hareket etmesi lazım. İnkar ve imha siyasetini bırakması gerekiyor."

KÜRT HALKININ BİRLİK OLMA ZAMANI

Tüm saldırılara karşı Kürtlerin kazanacağını söyleyen Ceylan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu saldırılarla Kürtleri yok etmek istiyorlar. Tüm dünya direnişin sesini duydu. 100 yıl önce bugünkü gibi Kürtlerin birliği için bir fırsat doğmuştu ama maalesef o zaman birliğin kurulması için fazla imkan yaratılmamıştı. Bugün o imkanlar yaratılmış durumda.

Kürt halkı olarak tarihi fırsatı değerlendirmeliyiz. Ulusal Kongreyi toplayıp birliğimizi kurmalıyız. Bu bir parti meselesi değil, ulusal bir meseledir. 100 yıl önce yaşadıklarımızdan ders çıkarmalıyız ve amacımıza ulaşmak için ulusal birlik şart. Kürtlerin her zamandan daha çok birliğe ihtiyacı var. Her Kürdün, kurumun ve partinin bunu esas alması gerekiyor."