GÖRÜNTÜLÜ

Cizirê’de onbinler Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Onbinler Öcalan’ın koşullarına dikkat çekmek ve acil bir haber almak amacıyla Öcalan’a özgürlük sloganı ile Amudê’de yürüdü.

Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarının belirsiz olmasına karşı tepkiler giderek büyüyor. Onbinler Öcalan’ın koşullarına dikkat çekmek ve acil bir haber almak amacıyla Öcalan’a özgürlük sloganı ile Amudê’de yürüdü. Yürüyüşe Cizîrê Kantonunun Hesekê, Til Temir, Zergan (Ebu Raseyn), Serêkanîyê, Dirbesîyê, Amudê, Qamişlo, Tirbesipîyê, Girkê Legê ve Derik şehirlerinden on binlerce Kürt, Arap, Asurî-Süryani bir ağızdan “Öcalan’a özgürlük” dedi.    

Öcalan’ın üzerindeki tecrit koşullarına dikkat çekmek amacıyla Rojava’nın Cizirê Kantonundan on binlerce kişinin katılımı ile Özgür Kadın meydanından Amudê garına yürüyüş gerçekleştirildi.  Burada yapılan konuşmalarda Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilerek, Öcalan’ın durumu konusundaki belirsizliğin devam ettiğini ve acil olarak bağımsız bir heyetin İmralı’ya giderek incelemelerde bulunup, ikna edici bir açıklamanın yapılması talep edildi.

TEVDEM Koordinasyon üyesi Henife Hiseyin burada kitleye hitaben yaptığı konuşmada “15 Temmuz’dan sonra gelişen süreçte Önderliğimizin koşullarından kaygılıyız. Önderliğimiz üzerindeki her türlü risk ve tehditten direk olarak Türk devletini yönetenleri sorumlu tutuyoruz” dedi.

Hiseyin konuşmasının devamında şunları belirtti: “Kürt halkı olarak kaygılarımızın giderilmesi ve var olan tansiyonun düşmesi için acil olarak bağımsız bir heyetin İmralı’ya giderek, Önderliğimizin koşulları ve güvenlik koşullarını inceleyip, kamuoyuna doyurucu bir bilgiyi sunmasını talep ediyoruz. Yine Türk devletinin Suriye ve Kobanê işgalini kabul etmiyor ve bu işgale karşı her türlü mücadeleyi vereceğimizi belirtiyoruz. Türk devletinin Kuzey Suriye işgali ile İmralı tecridi arasında bir bağ vardır. 99’da 15 Şubat komplosunu yapan güçler halen iş başında ve bölgeyi kendi çıkarlarına göre düzenlemek istemektedir. Buradan bir kez daha Önderlik özgürleşinceye kadar yaşam bize haram olsun diyor ve Önderliğin özgürlüğü için her türlü mücadeleyi yükselteceğimizi belirtiyoruz.”

‘ERDOĞAN İMPARATORLUK HAYALİNDEDİR’  

Yürüyüşe katılanlara Arapça hitap eden Turizm ve tarihi eser konsey başkanı Hüseyin Ali “DAİŞ’e destek olanlar Suriye de insanların ölümden ve yaşanan savaştan sorumludurlar” dedi. Türk devletinin başındaki Erdoğan’ın eski Osmanlıcılık hayallerine kapıldığını ama asla amaçlarına ulaşamayacağını ifade eden Ali, “Rojava’daki halkların ortak iradesi Türk devletinin imparatorluk hayallerini yok etti” vurgusunu yaptı. Ali devamla Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava işgalini asla kabul etmeyeceklerini belirtti ve “Arap, Kürt ve Asuri-Suryani halkarının ortak iradesi ile nasıl ki, çeteleri bu topraklardan attıysak, işgalcileri de kendi topraklarımızda barındırmayacağız” şeklinde konuştu.

Asuri ve Yekitiya Star temsilcileri de yaptıkları konuşmada Öcalan’ın halkların ortak değeri ve halklar arası barış teminatı olduğunu vurgulayarak, tecridin kırılması ve Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edecekleri kararlılığını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları için Cizirê Kanton şehirlerinin katıldığı yürüyüş ve miting slogan ve tilililerle son buldu.      

...