'Cizre ağır yaralı ama ölüm döşeğinde değil’

Cizre ziyaretinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Cizre ağır yaralıdır ama ölüm döşeğinde yatan bir hasta değil” dedi.

HDP, EMEP, EHP, SYKP, DİP ve Halkevleri'nin de aralarında bulunduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Cizre’deki vahşet bodrumlarında incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrılarak, İdil’e hareket etti. 

HDP Eş Başkan Yardımcıları Alp Altınörs ve Fatma Kurtulan ve HDP Mêrdîn (Mardin) Milletvekili Gülser Yıldırım ile DİP Genel Başkanı Sungur Savran, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay ve SYKP Eş Genel Başkanı Sayın Nejla Kurul'un da aralarında bulunduğu siyasal parti ve demokratik kurumlardan oluşan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Şirnex'in (Şırnak) Cizre ilçesine (Cizre) ziyaretlerde bulundu. Cizre Belediyesi’ni ziyaret eden heyeti, Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Kadir Kunur 79 gün süren soykırım saldırıları ve saldırılar ardından süren kuşatmaya ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde devlet güçlerinin 79 gün süren soykırım saldırıları sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretlerine bulunan heyet, Cudi Mahallesi’nde bulunan birinci “Vahşet bodrumu”nda incelemelerde bulundu.

BAŞKA BİR CİZRE İLE KARŞILAŞTIK

Heyet adına kısa açıklamada bulunan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, devletin katliam ve vahşetine tanıklık eden Cizre halkı ile dayanışmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. 79 gün süren “sokağa çıkma yasağı” ardından ilçeye gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Gürkan, 79 gün süren soykırım saldırıları ardından başka bir Cizre ile karşılaştıklarını söyledi.

CİZRE AĞIR YARALI AMA ÖLÜM DÖŞEĞİNDE DEĞİL

Cizre halkının yaralarını dayanışma ile sarabileceklerini belirten Gürkan, “Cizre ağır yaralıdır ama ölüm döşeğinde yatan bir hasta değil. Esas olarak hükümetin savaş politikaları karşısında inadına özgürlüğü ve demokrasiyi savunmak en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bizlerde demokrasi ve özgürlük adına sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Cizre halkı ile dayanışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Heyet zırhlı araçlar takibinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerin ardından, ilçeden ayrılarak İdil’e doğru hareket etti.