DBP Eşbaşkanları gözaltında, aramalar sürüyor

Amed’de DBP'ye yönelik başlatılan operasyonda, şu ana kadar Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ve Kayapınar ilçe örgütü eş başkanları olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. Parti binalarındaki aramalar ise halen devam ediyor.

Amed’de sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl ve Kayapınar İlçe Örgütü binalarının yanı sıra aralarında DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek'in de bulunduğu parti yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi. Partinin Bağlar ilçesinde bulunan İl Örgütü binasına gelen polisler, içeriye girip arama yapmaya başladı. Çok sayıda polis ekibinin yer aldığı baskında, olası bir protestoya karşı çok sayıda TOMA ve zırhlı aracın da parti binasının önüne getirilmesi dikkat çekti.

Baskın yapılan adreslerden biri olan Kayapınar İlçe Örgütü binasına gelen polisler, içeride kimse olmadığı için kapıları kırarak binaya girdi. İçeride bulunan bütün dergi, gazete, fotoğraf gibi birçok eşyaya el konuldu öğrenildi. Baskın yapıldığı haberi üzerine parti binasına gelen DBP İlçe Örgütü Eşbaşkanları Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy, polislerce gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan Uyguner ve Adsoy'un bu yönde yazılı bir gözaltı kararı gösterilmeden savcının sözlü kararıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Uyguner ve Şimşek, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yapılan bu gözaltıların ardından aramalarını sonlandıran polisler parti binasından ayrıldı.

EŞBAŞKANLARIN EVİNE BASKIN

Parti binalarının yanı sıra bazı parti yöneticilerinin de evleri basıldı, aramalar yapıldı. DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, evine yapılan baskın sonrasında gözaltına alındı. Yine adresine baskın yapılan DBP Kayapınar İlçe Örgütü eski Eşbaşkanı Ramazan Şimşek ise adresinde bulunamadığı içinde gözaltına alınamadığı öğrenildi.

Baskın yapılan DBP İl Örgütü binasında sabah erken saatlerde başlayan aramalar ise saatlerdir devam ediyor. Binadaki tüm katlarda arama yapıldığı ve bilgisayar, CD, hard CD'lerin tek tek incelendiği belirtildi. 

BU OPERASYONLAR KÜRT HALKINA YAPILAN SALDIRILARIN BİR PARÇASIDIR

Parti binasındaki aramalar sürerken, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, bir grup partili ile birlikte parti binasının önüne geldi. Yiğitalp, operasyona ilişkin burada kısa bir açıklamada bulundu

14 Nisan 2009 tarihinde başlatılan "KCK" operasyonlarını hatırlatan Yiğitalp, bugün de benzer bir uygulamayla siyasetçilerin gözaltına alındığı ve tutuklandığına dikkat çekti. Yiğitalp, "Anlaşılıyor ki bu siyasi soykırım operasyonları devam edecek. Bu operasyonlar Kürt halkına yapılan saldırıların bir parçadır. Bu operasyonların büyümemesi için herkesin bulunduğu yerden ses çıkarması gerekiyor. Bu operasyonlarla, sindirme politikalarıyla Kürt halkını yıldıramayacaklar" dedi.