DEM Parti: Günay Kubilay'a yapılan işkencedir

DEM Parti, rehin tutulan Günay Kubilay’a yönelik işkenceye karşı suç duyurusunda bulundu.

GÜNAY KUBİLAY

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ile parti avukatları, Kobanê Kumpas Davası kapsamında rehin tutulan önceki dönem HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay’a yönelik işkence uygulamasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Başvuruda, 18 Eylül'de diş tedavisi için Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine sevk edilmesi gereken Kubilay’ın kelepçelerinin sıkılmasının bir işkence yöntemi olduğu ve bunun üzerine sevkin iptal edildiği belirtildi. İlgili ulusal ve uluslararası mevzuata yer verilen başvuruda, cezasızlık nedeniyle bu tür işkence yöntemlerinin yaygınlaştırıldığına değinilerek sorumluların cezalandırılması istendi.

Dilekçede, “Sincan Jandarma Alay Komutanlığına müzekkere yazılarak şüphelilerin kimlik bilgilerinin tespit edilmesi; akabinde TCK m. 94 İşkence, TCK m. 113 Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi ve TCK m. 298 Hakkın Kullanımının Engellenmesi suçları ve savcılıkça resen tespit edilecek başkaca suç fiillerini gerçekleştiren şüphelilerin bu suçlar yönünden cezalandırılması” talep edildi.