Demokratik Suriye Tartışma Platformu sona erdi

Demokratik Suriye Tartışma Platformu'nun kapanışında konuşan Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensur El- Selum, federal sistemin Suriye’deki mevcut krize tek çözüm alternatifi olduğunu vurguladı.

Rojava'nın Girkê Legê  kentine bağlı, Rımêlan kasabası Aram Tigran Kültür ve Sanat  Merkezi’nde iki gün devam eden Demokratik Suriye Tartışma platformu sona erdi. Suriye'deki muhalif çevrelerden 160 temsilcinin katıldığı platforma, Suriye'de  derinleşen kriz ve krize yönelik çözüm arayışları tartışıldı.

'ULUSLARARASI GÜÇLERİN DIŞINDA ÇÖZÜM ARANMALI'

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Eş Başkanı Mensur El-Selum, platformun sonunda bir konuşma yaparak, toplantıya farklı çevrelerden katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılar teşekkür etti. Suriye’nin farklı bölgelerinden katılımın önemine vurgu yapan Selum, Suriye’ deki mevcut krize uluslararası güçlerden plan ve hesaplarından, bağımsız bir alternatif çözüm bulma arayışları olduğunu ifade etti.

'FEDERAL SİSTEM SURİYE KRİZİNİN TEK ÇÖZÜMÜDÜR'

Rojava ve Suriye’de yaşanılan hassas sürece dikkat çeken Selum, "Eğer bugün Rojava ve Kuzey Suriye topraklarında huzur ve güvenlik var ise bu DAİŞ ve türevlerine karşı korkusuzca savaşan binlerce gencimiz sayesindedir. Federal sistem projesini sürdürmeye hazırız. Federal sistem Suriye’deki mevcut krize tek çözüm alternatifidir" dedi. Suriye topraklarının, DAİŞ ve diğer çete gruplarından temizleneceğini vurgulayan Selum, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarının Rakka ve tüm Kuzey Suriye’de DAİŞ çetelerine karşı savaşacağını kaydetti.

Böylesi bir geniş katılımlı toplantının Suriye’nin geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Selum, federal sistemin Suriye'deki savaşı sonlandıracağını inandığını kaydetti.