Devletin 'kaybettiği' yakınları için buluştular

Amed ve Batman'da devlet güçlerince kaybedilen/katledilenler için buluşuldu. Eylemlerde Hüseyin Taşkaya'nın akıbeti soruldu, Mahmut Kaya’nın faillerinin yargılanması istendi.

AMED
Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, oturma eyleminin 565’incisini gerçekleştirdi. İHD binası önündeki eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri katıldı.
Eylemde konuşan İHD Kayıp Komisyonu Üyesi, Avukat Hasan Yalçın, "Kayıp dosyalarında cezasızlık politikalarından vazgeçin ve kayıplarımızın bulunması için net bir tutum ortaya koyun. Yine Birleşmiş Milletler (BM) Zorla Kaybedilmesine Karşı Korunma Sözleşmesi’ni imzalayın" dedi.
Eylemde, 6 Aralık 1993’te asker, polis ve Bucak aşiretine mensup korucular tarafından Siverek’in Bağlar Mahallesi’ndeki amcası Mehmet Taşkaya’nın evine yapılan baskın sırasında gözaltına alınan ve 26 yıldır akıbeti belli olmayan Hüseyin Taşkaya’nın hikâyesi okundu.
Eylemde Taşkaya'nın kardeşi Faik Taşkaya tarafından konuşma yapıldı.
Eylem, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

BATMAN
Batman'da ise İHD şubesinde bir araya gelen kayıp yakınları, 471'inci hafta oturumunu gerçekleştirdi. Eylemde, Kars’ta 23 Aralık 1980’de “Maraş katliamının hesabı sorulacaktır” yazılı pankart asarken gözaltına alınan ve katledilen Mahmut Kaya’nın faillerinin yargılanması istendi.
Eylemde İHD Yöneticisi Abdurrezzak Katmaz konuşma yaptı.