Devrimin her anında hazır olmak isteyen gerilla Seydo

Garê direnişinde 10 Şubat 2021’de şehit düşen HPG gerillası Seydo Refik, “Ben, devrimin her anında hazır olmak istiyorum. Fedailik bunu gerektiriyor” demişti.

Zeytinlerin bereketli diyarı olan Efrîn’de doğan HPG gerillası Seydo Refik (Hogır Nesan), PKK ile küçük yaşta tanışır ve sempati duyar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisi ve felsefesine inanan gerilla Seydo Refik, gerilla yaşamına da böyle yaklaştı.

Arkadaşları onu “Gerilla Seydo demek; ilk el sıkışmasında ilk sıcak bir gülüş, emekle kendini tepeden tırnağa yaratmak, yoldaşlık değerlerine bağlılık demektir. Bu değerlerin hepsinin bir araya gelişi gerilla Seydo’yu yarattı” diyerek anlatıyor.

Kendisi ise gerilla saflarına katılımını “Benim hayalim, devrimin isteğini yerine getirmek ve rol oynamaktır.

Ben, devrimin her anında hazır olmak istiyorum, fedailik, yoldaşlık için her zaman her an hazır olmayı gerektirir fedailik. Aslında fedailiğin çift yüzü vardır. Kendini ideolojik olarak değerlerin her ihtiyacına hazır hale getirmek, öbürü de devrimin tüm isteğine bedenin ve ruhunla kendini hazırda tutmaktır. Önder Apo, her zaman ulaşmak istediğim gökteki yıldız gibidir ve halkların kurtuluşunun tek çözümüdür. Biz Önder Apo’nun fedaileriyiz. Komutan Zilan ve Agit’in savaşçılarıyız. O yüzden ne olursa olsun her zaman PKK’nin her görevine hazırım” diye değerlendiriyor.

Konuştuğu gibi yaşayan ve yaşadığı gibi de duran Gerilla Seydo, 10 Şubat 2021’ de işgalci Türk Ordusunun yenilgisini kabul ettiği Gare Destanı'nda şehitler kervanına katılı.

YILDIZLARA YOLDAŞ OL SEYDO

Konuştuğu gibi savaşan gerilla Seydo, neye inandıysa öyle yaşadı. 10 Şubat sabahında düşmanları yoldaşlarına saldırmak için geldiğinde en önde, en hızlı haliyle hiç düşünmeden koştu. Yoldaşlarını koruma adına, toprağın kirletmeme adına düşmanına saldırdı ve Gare Destanı’nın verdiği en emekçi değer oldu. O, yaşarken bile yoldaşlarının gözünde kirlenmemiş insan olarak duruyordu ve kendini yarattı.

Zafer, herkesin hikâyesinin olduğu çağlarda destanlar yaratan ve ölümsüzleşen gerillanın olmuştu. 14 Şubat 2021’de Gerilla Seydo, o zaferi elde eden gerillalardan biri oldu ve ölümsüzleşti..