DTK: Ankara'da AKP'nin himayesinde katlettiler!

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anan DTK, "AKP hükûmetinin ve güvenlik güçlerinin himayesi ve göz yumması sonucu gerçekleştirilen bir katliam" vurgusunda bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün 10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

Katliamın bilançosuna değinilen yazılı açıklamada, "10 Ekim Ankara Katliamı, her ne kadar DAİŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilmiş bir katliam olsa da, AKP hükûmetinin ve güvenlik güçlerinin himayesi ve göz yumması sonucu gerçekleştirilen bir katliam olduğu aşikardır" denildi.

'PLANLI VE PROGRAMLI...'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Diyarbakır ve Suruç’ta DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı ve katliamların bir silsile biçiminde son derece planlı ve programlı olarak gerçekleştirilmiş katliamların bir devamıdır.

7 Haziran seçim sürecinde, HDP bürolarına, mitinglerine ve metropollerdeki halkımıza karşı geliştirilen saldırı, baskı linç ve katliam girişimlerinin bir devamı ve parçası olarak, Türkiye’nin demokrasisine ve Kürt sorununun demokratik, adil ve barışçıl çözümüne karşı düzenlenmiş saldırılarla eşgüdümlü ve aynı amaçla gerçekleştirilmiş 10 Ekim Katliamı tam bir barbarlık olarak tarihe kara bir leke olarak düşmüştür.

10 Ekim Katliamı'nı gerçekleştirenlerin yanı sıra katliama göz yuman ve sorumluluğu olan hiçbir devlet yetkilisi ile ilgili olarak bugüne kadar ciddi bir soruşturmanın yapılmamış olması da, bu katliamın arka planı da olan bir proje sonucunda gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Şırnak, İdil, vb. Kürt il ve ilçelerinde gerçekleştirilen saldırılar, bodrumlarda ve sokak ortalarında yüzlerce sivil Kürdün katledilmesi, şehirlerimizin yakılıp yıkılması gerçekliği de gösteriyor ki, bütün bu saldırı ve katliamlar sistematik bir biçimde hayata geçirilmiştir.

'AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR'

Ancak bilinen bir gerçek daha vardır ki, ne Kürt halkı, ne de Türkiye demokrasi güçleri bu katliamlar, saldırılar ve baskılar karşısında bir acze, umutsuzluğa, kararsızlığa ve korkuya kapılmamış; çok daha güçlü bir irade ve mücadele kararlılığı ile demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmiştir."

DTK, açıklamasının sonunda katliamda yaşamını yitirenleri anarken, yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diledi.