Erciş kayyumu çöpleri toplamıyor

Yerel seçimi HDP'nin kazandığı Erciş Belediyesi'ne 22 Ekim 2019'da atanan kayyum, mahallelerde aylardır çöpleri toplamıyor.

Kayyum yönetimindeki Erciş Belediyesi, temel hizmetleri bile yerine getirmiyor.

Görevden alınan Eşbaşkan Yıldız Çetin, insan haklarına saygısı olmayan bir anlayıştan çevreye, ekolojiye saygı beklenmeyeceğini söyledi. 

Erciş halkı yıl boyunca çöp yığınları içerisinde göle girmek zorunda kaldı. Özellikle ailelerin geldiği halk plajında çevre kirliliği had safhaya çıkmış durumda.

Yine HDP’li Erciş Belediyesi döneminde halkın hizmetine sunulan çocuk parkları ise bakımsızlıktan harabeye dönmüş. Aileler çocuklarını kırık dökük ve çöp yığınları içerinde parklara getirmek zorunda kalıyor. 

Görevden alınarak 22 Ekim 2019'da yerine kayyum atanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, kayyumların irade gaspıyla geldikleri için insan haklarını, ekolojiyi, çevreyi hiçbir zaman önemsemediklerini söyledi.

Kayyumların çevreyi hiçbir zaman esas almadıklarını ve kentin içerisini hiçbir zaman halka yakışır bir pozisyona getirmediklerini belirten Çetin, şöyle konuştu: “İnsan haklarına saygısı olmayan bir iktidardan, sistemden, anlayıştan çevreye, ekolojiye saygıyı, iyi bir tutumu beklemek yanlış olur. Bunlardaki yönetim anlayışı, makamdır, oturmaktır, tekçiliktir ve kendine göreceliktir. Halkın ne istediği, halkın ne talep ettiği önemli değil. İnsan sağlığı, hakları, çevre hiçbir zaman umurlarında değil.”

Halkçı belediyecilik gereği halkın katılımı, desteği ve önerileriyle hizmeti esas aldıklarını; kısa sürmesine rağmen Erciş’te de bunu hayata geçirmeye çalıştıklarını hatırlatan Çetin, şunları ekledi: “Erciş’in böyle bir durumu hak etmiyor. Bu kadar güzel bir kenti harabeye çevirmek, sahillerini çöp içinde bırakmak, halkına saygısızlıktır. Bunların geçici olduğunu bilelim. Bu günler bitecektir. Halkın iradesine er ya da geç saygı göstermek zorunda kalacaklar. Halkımız, 2019’da sandıkta verdiği dersi tekrarlayacaktır.”