ESP, anneler ve ailelerden açlık grevine destek

ESP Amed İl örgütü, Barış Anneleri Meclisi ve aileler açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti.

ESP Amed İl Örgütü yöneticileri ve Amed Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP MYK ve PM üyeleri, çok sayıda kişi, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk’ün ailesi başta olmak üzere çok sayıda direnişçinin aileleri, DBP Amed İl Örgütü binasındaki açlık grevine destek verdi. Direnişçiler ziyaret edildi ve başarı dileğinde bulunuldu.

Ziyarette ilk konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Hava Kıran, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir an önce haber almak istediklerini belirterek, Öcalan’ın özgürlüğünün tüm Kürdistan ve Türkiye’ye huzur ve özgürlüğe getireceğini ifade etti.

'BİR AN ÖNCE İMRALI'YA GİDİLMELİ'

ESP Amed İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaya ise, Öcalan’ın yıllardır cezaevinde onurlu bir direniş yürüttüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi: “Buradan direnişini selamlıyoruz. Özellikle 15 Temmuz’dan bu yana Sayın Başkan’ın durumunun ne olduğu bilinmiyor. Sağlığından ve güvenliğinden endişeliyiz. Başkan’ın yanına bir an önce heyetlerin, avukat ve ailesinin gidişlerine izin verilmelidir. Başkan’ın durumundan bilgi almak için Amed’de bedenlerini ölüme yatıran direnişçilerin eylemini çok değerli buluyoruz. Bu eylemin yanında yer almaya geldik.”

Konuşmalarından ardından Barış Annesi Songül Tamriş ve HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, dengbej söyledi.

...