Êzidî gençleri YBŞ-YJŞ saflarına katılımı devam ediyor

Dewrêşê Evdî Akademisi Şehit Şoreşger Eğitim Devresi bitimi nedeniyle Şengal'de tören düzenlendi. Törene YBŞ komutanlarından Zerdeşt Rebin, Şengal Tolhildan ile YJŞ Komutanlarından Yekbun Basret katıldı.

Şengal'de Dewrêşê Evdî Akademisi Şehit Şoreşger Eğitim Devresi’nden mezun olan 33 Êzidî genç YBŞ saflarına katıldı. Burada yapılan törende konuşan YBŞ Komutanlarından Zerdeşt Rebin,"Serok Apo üzerinde uygulanan ağır tecritle Kürt halkının iradesi kırılmak isteniyor" dedi.

Dewrêşê Evdî Akademisi Şehit Şoreşger Eğitim Devresi bitimi nedeniyle Şengal'de tören düzenlendi. Törene YBŞ komutanlarından Zerdeşt Rebin, Şengal Tolhildan ile YJŞ Komutanlarından Yekbun Basret katıldı.

Törende konuşan YBŞ (Yekineyên Berxwedana Şengal) komutanlarından Zerdeşt Rebin, tüm savaşçıların Şengal’i özgürleştirme hamlesinde yer alacaklarını söyledi.

'SEROK APO ŞAHSINDA KÜRT HALKININ İRADESİ KIRILMAK İSTENİYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan ağır tecrit koşullarına dikkat çeken Rebin: "Mezun olan tüm arkadaşlarımız ve halkımız bilmelidir ki, Serok Apo üzerinde uygulanan ağır tecritle Kürt halkının iradesi kırılmak isteniyor" dedi.

ROJAVA İŞGALİNE KARŞI BÜYÜK SERHILDAN

Türk devletinin Kobanê ve Efrin kantonlarının birleşmemesi amacıyla başlattığı Rojava işgaline de değinen Rebin, şunları vurguladı: “Düşmanın bu politikalarına karşı Kürdistan’ın dört parçasında büyük eylemler, büyük serhıldanlar gerçekleştiriliyor. Özellikle Kuzey Kürdistan’ın her yerinde, her koldan eylemler gerçekleştiriliyor. Ve çok önemli başarılarla direniş her geçen saat daha da güçleniyor.”

 'ŞENGAL'İN ÖZGÜRLEŞTİRME HAMLESİ DEVAM EDİYOR'

Şengal’i özgürleştirme hamlesinin devam ettiğini, Şengal’in tamamının özgürleştirmesi için eğitim çalışması ve diğer hazırlıkların sürdüğünü hatırlatan Rebin konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu devreden mezun olan her arkadaşımız, YBŞ’ye güç vermek ve en ön mevzilerde direniş içerisinde olan arkadaşlarımızın gücüne güç katmak için kendilerini hazırlamalıdır. Bütün YBŞ-YJŞ savaşçıları Şengal’in tamamını özgürleştirme hamlesinde yerini alacaktır. Derwêşê Evdî Akademisi’nden mezun olan her arkadaşımız önümüzdeki hamlelerde iyi ve aktif bir rol oynayacak.  Bu temelde Şehit Şoreşger Eğitim Devresi’nden mezun olan her arkadaşımıza başarılar diliyoruz.” 

Konuşmalar ardından yapılan kutlamalardan sonra, eğitim devresinden mezun olan 33 genç YBŞ-YJŞ saflarındaki yerlerini almak üzere birliklerine katıldı.