Fidan: Silopi'de belediye karakol değil, halkın evi olacak

HDP Silopi Belediyesi eşbaşkan adaylarından Adalet Fidan, “Kapatılan tüm kurumlarımızı tekrar açacağız. Halk karakollara dönüşmüş değil, evleri gibi hissettiği belediyeyi bulacak" dedi.

Seçimler yaklaştıkça çalışmaların hareketlilik kazandığı, Kürdistan'daki önemli noktalardan biri olan Silopi’de halkın yeniden kendilerinden yana olduğunu kaydeden HDP’li Eşbaşkan Adayı Adalet Fidan, çalışmalarına dair bilgi verdi.

KADIN ÇALIŞMALARINDA YER ALDI

Cizre’ye bağlı bir köyde 1981 yılında doğan Fidan, şunları anlattı:

“Benim doğumumdan sonraki yıllarda herkesin de bildiği gibi başlayan köy yakmalardan bizim köyümüz de nasibi aldı ve o günden sonra Silopi’ye taşındık. Siyasi ya da toplumsal çalışmalar için 2010’da kadın akademisi adına bir kurumda çalışmalarıma başladım. Bu tarihten 2014’e kadar hem kadın akademisinde hem de Kurdi-Der'de çalışmalar yürüttüm. Geçtiğimiz yerel seçimlerde ise meclis üyeliği yaptım. Tüm bu çalışmalar aslında birbirine bağlı bir şekilde götürülüyordu. Ama genel anlamda kadın çalışmalarında daha da aktif olduğumu söyleyebilirim. Yurtsever bir ailede yetişmiş olmanın yanı sıra son 9 yıldır bu çalışmaların da beni bugüne hazır hale getirdiğini söyleyebilirim."

‘DAHA GENİŞ ÇALIŞMA ALANLARI İLE GELİYORUZ’

Silopi’de HDP’nin kazandığını hatırlatan Fidan, şöyle konuştu: “Ama 3 yıldır kayyum emeklerimize, halkın taleplerine karşı, irademize de atandı. Kayyumun yaptığı çalışmalara baktığımızda da en büyük baskıyı biz kadınlara ve kurumlarımıza yaptığını yaşayarak gördük. En yoğun baskıyı kadınlar görmüş desek de, gençlik alanlarımıza olan saldırılar, günlük yaşamda bile halkımıza yaşatılan zorluklar aslında kayyumun biz halka cezalandırma olarak atandığını açıkça gösteriyor. Belediyemizi yeniden kazandığımız zaman kapatılan tüm kurumlarımızın tekrardan açılacağını, hatta daha da artarak çalışmalarını genişleteceğimizi buradan halkımıza bildiriyoruz."

‘HALK BİZE, BİZ HALKA SUNACAĞIZ ÖNERİLERİMİZİ’

Halkın kendini bizzat içinde bulacağı bir yönetim biçimini yeniden Silopi halkına sunacaklarını ifade eden Fidan, şöyle devam etti: “Karakollara dönüşmüş olan değil, kendi evlerindeki sıcaklığı buldukları bir belediye bizleri bekliyor. Silopi 11 mahalleden oluşan büyük bir ilçe. Her ayın başında bu mahallelerde oluşturacağımız halk meclisleri ile bir araya geleceğiz. Onlar bizlere, biz onlara projemizi sunacağız. Kabul edilmezse nedenini iyi anlayıp iyi anlatacağız.  Bu toplantıları da halkın evleri diyeceğimiz, yeni yapılacak olan evlerde yapacağız. Ha şayet böyle bir şeye izin verilemezse bile sokaklarda, bahçe avlularında bile olsa halk ile bir araya gelerek çalışmaları yürüteceğiz."

‘KADINLARI EKONOMİYE DAHA GÜÇLÜ KAZANDIRACAĞIZ'

Kadınları da ekonomiye daha güçlü bir şekilde kazandırmak için çalışmalarının, projelerinin olduğunu kaydeden Fidan, “Kayyumun da bu hükümetin de kadınlardan istediği eve kapanmaları ve birilerine bağımlı olmalarıdır. O yüzdendir ki ilk kapatılan kurumlar biz kadınların kurumları oldu. 'Kadın dört duvar arasına sıkışsın, çocuk baksın, yemek yapsın.’ Sistemin bizden istediği bu. Ama bunları kabul edecek değiliz” diye kaydetti.