GÖRÜNTÜLÜ

‘Fiili’ kayyuma karşı halk belediyeye akın etti

Urfa Valiliği’nin belediye yetkilerini ilçe kaymakamına bağlaması üzerine Halfeti Belediyesi’nin aylık olağan toplantısına katılan halk, irade gaspına karşı seçilmişlerini sahiplendi.

Halfeti Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantı görüşmeleri başladı. Belediye hizmet binasındaki konferans salonunda yapılan meclis toplantısında Halfeti Belediyesi Eş Başkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş ile Belediye Başkan Yardımcısı Bazo Yılmaz ve belediye meclis üyeleri haz’ın hazır bulunurken, Halfeti halkı da Urfa Valisi’nin belediyenin yetkilerini ilçe kaymakamına bağlamasına karşın seçilmişlerini sahiplenmek adına belediyeye akın etti. Halkın yoğun katılımının yaşandığı ve konferans salonunun dolup taştığı toplantıda yer bulamayanlar toplantıyı ayakta takip etti. Eş Başkanlar Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş başkanlık yaptığı toplantıda ilk olarak konuşan Bayram, halkın desteğinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini sundu.

‘YOLSUZLUK VARSA SANDIK KURUN HALK KARAR VERSİN’

Eş Başkan Bayram, Urfa Valisi’nin belediyeye gönderdiği yazıyla “fiili” kayyum atama olarak belediyenin yetkilerini ilçe kaymakamına bağlayarak hayata geçirmeye çalıştığı irade gasbını hem belediye meclis üyeleri hem de halk ile paylaştı. Urfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın göndermiş olduğu yazıda Halfeti, Viranşehir ve Bozova belediyelerini yolsuzluk ve kayırmacılık yapmakla suçladığını belirten Eş Başkan Bayram, “Biz Halfeti Belediyesi, halkı ve meclis üyeleri olarak Karar Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapsamında alınan kararın yanlış olduğunu ve biran önce alınan bu karardan derhal vazgeçilmelidir. Aksi takdirde bu güne kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ciddi anlamda zedeleme anlamına geliyor.

Biz bu halktan 5 yıllığına yetki aldık. Biz halktan aldığımız yetki ile görevimizi 5 yıla kadar sürdüreceğiz. Bir kayırmacılık ve yolsuzluk var ise kendileri tarafından görevlendirilen müfettişlere sorsunlar. Daha geçen Cuma günene kadar görevlendirdikleri müfettiş belediyemizde incelemelerde bulunuyordu. Yolsuzluk ve kayırmacılık olsa yapılan incelemeler sonucu bu ortaya çıkacaktır. Ancak keyfi ve politik gerekçeler doğrultusundaki tüm yaklaşımları buradan bir kez daha kınıyoruz. Eğerb yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı konusunda iddialarınız var ise gelin sandık kurun. Halk karar versin” dedi.

‘AKP’LİLER SUS-PUS’

Halk iradesinin gasbına dair Urfa Valiliğince alınan kararın halk ve meclis üyeleri ile paylaşılmasının ardından aylık olağan meclis toplantısı için belirlenen gündem maddelerine geçildi. AKP’li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda sessizlikleri dikkat çekerken, belediye yazı işleri müdürü tarafından meclis gündem maddeleri okundu.

Toplantıda ele alınan gündem maddelerinden ilki olan 2017 Halfeti Belediyesi bütçesi görüşüldü. Tahmini olarak belirlenen bütçe meclis üyelerinin onayıyla kabul edildi. Belediye meclis toplantısı yarın yapılacak birleşim ile geri kalan gündem maddelelerinin görüşülmesi ile devam edecek.

Toplantı alkışlar ile son buldu.