Gerilla Canfeda Zanyar Van'da son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Fevzi Abo (Canfeda Zanyar), Van'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta 19 Eylül’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Fevzi Abo’nun (Canfeda Zanyar) cenazesi, ailesi tarafından Van'a getirildi. Gerilla Abo için, Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan "Yeni Mahalle Şehitliği"nde tören gerçekleştirildi. Törene, MEYA-DER, HDP, DBP yöneticileri, KJA ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. "Şehit Namırın" sloganı ile karşılanan Abo'nun cenazesi, zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan, MEYA-DER yöneticisi Salih Kaplan, bir yılı aşkın bir süredir Kürdistan'da şiddetli bir savaşın yaşandığına dikkat çekerek, yaşanan savaşta nice gencin yaşamını yitirdiğini vurguladı. Kapan, "Bu kirli savaşa karşı, hepimizin Canfeda kadar fedakâr olması lazım. Ve Canfedaların direnişlerine sonsuz destek sunmalıyız” dedi.

Törende konuşan Abo’nun ağabeyi Medeni Abo, “Canfeda, Şırnak’ta kahramanca savaştı ve şehit oldu. Tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun” dedi. Gerilla Abo'nun, kaleme aldığı bir şiir kardeşi tarafından okunmasının ardından tören sloganlarla sonlandı. 

Abo'nun ailesi, İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde kurulan çadırda üç gün boyunca taziyeleri kabul edecek.