Gerillalar: Tecridi sonlandırmak için eylemlerimizi artıracağız

Şengal'de mücadele eden HPG gerillaları, Kürt Halk Önderi ve halkların direnişi sayesinde Uluslararası Komplo'nun boşa çıkarıldığını belirterek, tecride son vermek için eylemlerini yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

9 Ekim, özelde Kürt halkı olmak üzere genelde tüm Ortadoğu halkları açısından kara bir gün olarak tarihe geçti. Devletlerarası bir komplo ile Suriye sahasından çıkmak zorunda bırakılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, bu yolla Ortadoğu halklarından ve özgürlük hareketinden fiziki olarak kopartılmak istendi. O günden bugüne kadar yaşanan halk hareketliliği, esasında komplonun başarıya ulaşmadığının en büyük kanıtı niteliğinde.

Uzun bir süredir Şengal’de mücadele eden HPG gerillaları da 9 Ekim Komplosu'nun yıldönümü vesilesiyle ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.

Canwelat Amed: Önderliğe yapılan komplo 20. yılına girmiş bulunmakta. Bu komplo Önderliğimiz sayesinde büyük bir direniş ve ruhla, şehitlerin kanıyla boşa çıkarıldı. En birincil amacımız, Önderliğimizin fiziksel özgürlüğüdür. Bunun için eylemler yapılmakta ve halkta komploya karşı bir tepki oluşmakta. Bu yüzden de Önderliğimizi dört duvar arasında çıkarma umudunu taşımaktayız. Fiziki olarak Önderliğimiz şu an yanımızda olmayabilir, düşman bunun çabası içerisinde olabilir. Fakat unutulmamalıdır ki, biz hiçbir zaman Önderliğin düşüncesinden uzaklaşmadık. Tam tersine her geçtikçe Önderliğin felsefesiyle, mücadelesiyle daha da çok güç kazandık.

Siyabend Serhed: Komplonun amacı, Özgürlük Hareketini tasfiye etmekti. Bu komployla Kürt halkını Önderliksiz bırakmak istiyorlardı. Fakat Önderliğin ideolojisi ve Kürt halkının direnişi sayesinde düşman boşa çıktı. Bu yüzden de hegemon güçler fiziki bir yok edişi dayattı. Önderliğimizi esaret altına almak istiyorlardı. Bu nedenle uluslararası komplocu güçler Önderliğimizin fiziki esareti için birlik oldular. Kürt halkını başsız bırakmak istediler ki, bu şekilde Kürt halkının herhangi bir hak talep etmesinin önüne geçmek istediler. Bu komployla amaçladıkları şey, bir halkı yok etmekti. Düşmanın tüm bu çabaları tabii ki de başarıya ulaşmadı. Halkımız Önderliğimize gelişecek herhangi bir fiziki saldırıda eylemselliklere başvurdu. Fedai eylemler, kendini yakmalar her dört parça Kürdistan’da da oldu. Düşman bu sayede amacına ulaşamadı. Şu an özgürlüğü talep eden birçok halk Önderliğin felsefesi ve ideolojisi sayesinde ilerleme sağlıyor. Bu da gösteriyor ki, Önderliğimizin fikirleri ezilen toplumlar için bir umuttur. Bizler de gerilla olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için her zaman eylemlerimizi sürdürüyoruz. Bizler kanımızın son damlasına kadar, bizden son bir gerilla kalana kadar işgalcilere karşı eylemselliklerimize devam edeceğiz. Her dört parça Kürdistan’da Önderliğin ve şehitlerimizin bize verdiği güçle savaşacağız. Gerilla ve halk beraber bu komployu boşa çıkaracağız.

Baran Mardin: Bugün yapılanlar gösteriyor ki, komplo tamamıyla boşa çıkarıldı. Uluslararası komplocu güçler Önderliğimizi esaret altına alarak Kürt halkının mücadelesini boşa çıkartmak istedi. Ama halkımız buna karşı büyük bir direniş sergiledi. Özgürlük Hareketi yaptığı ve yapmakta olduğu eylemlerle bu komployu boşa çıkarmıştır. Amacımız, Önderliğimiz üzerinde şu an uygulanan ağırlaştırılmış tecride bir son vermek.

Gelhat Cudi: Yaklaşan 9 Ekim uluslararası komplosunu sert bir şekilde kınıyoruz. Önderliği esaret altına alarak Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkıyla olan bağları koparmak istediler. Fakat komplo büyük bir direniş sayesinde başarısızlığa uğradı. Önderliğimiz üzerinde halen ağırlaştırılmış bir tecrit var. Biz kesinlikle bu durumu kabul etmiyoruz. Bunun için gerilla ve halk olarak eylemlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve özgür bir Kürdistan için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu temelde tüm halkımızı yaklaşan komplo için eylemselliklere davet ediyoruz.