Gever ve Nusaybin’de 11 saray çetesi öldürüldü

YPS, Gever ve Nusaybin’de devam eden direniş sonucunda en az 11 saray çetesinin öldürüldüğünü duyurdu.

YPS tarafından yapılan açıklamaya göre Nusaybin’de 13 Nisan günü öğle saatlerinde bir evde konumlanmaya çalışan saray çetelerine yönelik olarak bir sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Olayda çetelerin çok sayıda kayıp verdiği bildirildi.

Yine dün saat 10:30 sıralarında çetelerin üstlendiği bir ev YPS savaşçıları tarafından el bombaları ve ferdi silahlarla vuruldu. Burada en az 1 çete öldürülürken, bir silaha da el konuldu. Aynı bölgede saat 14:30 sıralarında çetelerin sızmasına karşı eylem gerçekleştiren YPSliler, üç çeteyi öldürdü.

Dün sabah saatlerinde Kanika mahallesine sızmaya çalışan katliamcı çetelere yönelik eylemde 1 zırhlı kepçe imha edildi. Kepçeyi kullanan iki çete de öldürüldü.

Aynı mahallede akşam saatlerinde bir evde konumlanmaya çalışan çetelere yönelik eylemde ise iki çete öldürüldü. Çete grubunun yarım saat sonra tekrarladığı sızma girişiminde de iki çete daha vuruldu.

YPS güçleri ayrıca Koçer mahallesinde evlere ateş açan 57lik topun bulunduğu bir mevziyi hedef alarak imha etti. Mahalleye girmeye çalışan bir kepçe de darbelenirken burada bir çete öldürüldü.

YPS Gever’de ise üç gündür yoğun çatışmaların yaşandığını, Yeşildere ve Güngör mahallesindeki çatışmaların saat 3’e kadar sürdüğünü duyurdu.