Goran: KDP parlamento başkanlığını da ele geçirmeye çalışıyor

Goran Hareketi lideri Newşirvan Mistefa KDP’nin bölge parlamentosu başkanlığını da ele geçirmeye çalıştığını, ancak buna karşı iradelerine el konulmasına aslı izin vermeyeceklerini söyledi.

İngiltere’deki Goran Hareketi meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda Güney Kürdistan'da yaşanan kriz ve sorunları değerlendiren Goran Lideri: “Güney Kürdistan eskiye göre daha kötü bir durumdan geçiyor. Siyasi, ekonomik kriz, DAİŞ’e karşı savaşın yarattığı kriz Kürt halkını olumsuz etkiledi. Biz buna karşı Kürdistan'da tek bir partinin kara gücü olmasını istemiyoruz. İrade sahibiyiz ve hiç kimsenin irademize el koymasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

KDP’nin bölgede parlamento başkanlığı dışındaki tüm yönetim erklerini ele geçirdiğini hatırlatan Mistefa: “Ancak KDP’nin parlamento başkanlığını da ele geçirmeye çalışıyor. Goran Hareketi daha önce de tüm taraflara mevcut durumun normalleşmesinin KDP’nin politikalarına bağlı olduğunu bildirmiştir. Kendi kararlarını zorla kabul ettirmeleri ve uygulamaları kabul edilemez” şelinde konuştu.