Güven: Tutsakların tedavileri engelleniyor

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, tutsakların tedavilerinin engellendiğini belirtti, "Böyle kardeşliği kabul etmiyoruz" dedi.

DTK, HDP ve Barış Anneleri heyeti, yaşamını yitiren hasta tutsak Emine Aslan Aydoğan’ın ailesini ziyaret etti.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Mardin Milletvekilli Pero Dündar ve partili yöneticiler ile Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu heyet, yaşamını yitiren hasta tutsak Emine Aslan Aydoğan'ın ailesini ziyaret etti. Taziye ziyareti, Kızıltepe Belediyesi'ne gaspla atanan kayyumun taziyeevi vermemesi nedeniyle Aşitî Mahallesi’ndeki bir evde yapıldı.

'ZULMÜ DE BÖYLE KARDEŞLİĞİ DE KABUL ETMİYORUZ!'

Güven, hasta tutsakların tedavi haklarının engellendiğini ve şunları söyledi:
"Binlerce tutsağımız AKP ve MHP zulmünün altında, onlar ne yaptı ki. Kürt oldukları için cezaevine girdiler. Yoksa onların kimseye zararı olmadı. Emine arkadaş davasına bağlı bir insandı ve kimseye zararı yoktu. Kürtlüğüne ve mücadelesine bağlı bir insan olduğu için ona ceza verdiler. Belediyelere kayyum atıyorlar, irademize el koyuyorlar, bir de üstüne cezaevlerinde insanlarımızı öldürüyorlar. Onların hastalıklarına göz yumuyorlar. Bütün bunların üzerine ‘biz kardeşiz’ diyorlar. Biz onların kardeşliklerini kabul etmiyoruz. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz ve onlara karşı asla boyun eğmeyeceğiz.

'ÖCALAN'IN DA BÜTÜN TUTSAKLARI DA ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Ne olursa olsun, mücadelemiz devam edecek. Artık yeter, Kürt çocuklarını her yerde öldürüyorlar, sonra da gelip, 'biz kardeşiz' diyorlar. Birlikle Sayın Abdullah Öcalan'ı da diğer bütün tutsakları da özgürleştireceğiz. Emine Anne'ye söz veriyoruz; biz onun direniş mirasını son nefesimize kadar götüreceğiz."
Polis eşliğinde ziyaretlerini sürdüren heyet, daha sonra ilçeden ayrıldı.