GÖRÜNTÜLÜ

Güney halkı Öcalan için Hewler mitinginde buluşuyor

Bugün saat 17.00’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü talep etmek için bir miting düzenlenecek.

 

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi, (Tevgera Azadi) Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) ve Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi’nin (Komalên Ciwan) organize ettiği mitinge Güney Kürdistan'ın Süleymaniye, Kerkük, Germiyan, Şarezor, Raperin alanlarından gelen katılımcılar Kerkük’te bir araya gelerek Hewler’e doğru yola çıktı. Onlarca araçtan oluşan konvoy Hewler girişinde Maxmur’dan gelen kitleyle birleşerek kente giriş yapacak.

Mitinge ilişkin ANF’ye bilgi veren Tevgera Azadi Eşbaşkanı Şilan Şakir: “Kürt Halk Önderi Öcalan üzerinde sürdürülen tecridi protesto amaçlı bugün Hewler’de geniş katılımlı bir miting düzenleyeceğiz. Kürtler açısından bugün en ivedi sorun Kürt halk önderinin sağlığı ve özgürlüğüdür. Bunun için tüm halkımızı saat 17.00’de yapacağımız mitin alanına bekliyoruz” dedi.

Şakir, Hewler’de gelecek kitlenin Eynkawa köprüsünde bir araya geleceğini, buradan Türkiye konsolosluğuna kadar yürüdükten sonra konsolosluk önünde basın açıklaması yapacağını, belirtti. 

...