Hakkari’de sadece 3 çocuk doktoru var

SES Hakkari Şube Başkanı Remzi Özer, Hakkari’deki hastanede sadece 3 çocuk doktoru olduğunu söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şube Başkanı Remzi Özer, son dönemlerde bebek ve çocuklar arasında bulaşıcı hastalıkların arttığını belirterek, çocuk polikliniğine başvuru oranının çok yüksek olduğunu, ancak sağlık ekibinin yetersiz kaldığını belirtti.

Van ve Hakkari’de son dönemlerde çocuklar arasında arttan bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hastanelerinin poliklinik ve acil servislerde yoğunluk giderek artıyor.

Son aylarda 50’ye yakın doktor istifa etti. Yeni doktor ataması da yapılmadı.

SES Hakkari Şube Başkanı Remzi Özer, çocuk polikliniğine başvuru oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

Hasta potansiyelinin çok olmasından kaynaklı kısmı oranda çocuk doktor eksikliği mevcut olduğunu söyleyen Özer, Hakkari gibi bir kentte şu an hastanede üç çocuk sağlığı uzmanı olduğunu aktardı.

Her doktor maksimum oranda hasta sayısına ulaştığını vurgulayan Özer, şöyle konuştu: “Günlük her doktor 100 üzerinde hastaya bakıyor. Randevular sistem üzerinden aylık yapıldığı için uzun süreye uzanan bir randevuyla karşılaşıyor. Misal olarak şu an bir randevu talebinde bulunsam 20-25 gün sonraya randevu alabilirim. Salgın koşullarından dolayı randevulu çalışma, bazı durumlarda hastaları mağdur ediyor ama her poliklinik bu durumu göz ardı etmiyot. Bu sıkıntılara bir de son dönemde çocuk ve bebekler arasında yayılan bulaşıcı hastalıklar eklendi, yoğunluğu daha da artırdı. Çocuklarda belirgin idrar yolları enfeksiyon hastalıkları görülüyor ve hava koşullarından yaşanan ani değişimlere bağlı gelişen hastalıklar mevcut. Acilde bu yönlü poliklinik sayısı artırıldı. Şu an Hakkari’de 3 tane poliklinik mevcut. Bazı poliklinikler randevu dışında normal sıra muayenesiyle çalışıyor.”