Halil Güneş’in ön otopsi raporu avukatlara verilmedi

Yaşamını yitiren hasta tutsak Halil Güneş’in ön otopsi raporu avukatlara verilmedi.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde bulunan ve tüm çağrılara rağmen tahliye edilmeyen Halil Güneş, bu sabah saatlerinde Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde tutulduğu tek kişilik hücresinde yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Güneş'in cenazesi, Amed’de bulunan Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaldırıldıktan sonra uzun bekleyişlerin ardından cenaze Adana’da gömülmek üzere yola çıktı.

Öte yandan Güneş’in ön otopsi raporunun ATK önünde bekleyen avukatlara “Düzenleniyor” gerekçesiyle teslim edilmediği öğrenildi.

MED TUHAD-FED yöneticilerinden avukat Yusuf Çakas’ın aktardığına göre, sabah 08.34 sayımında Güneş’in öldüğünün öğrenildiği ve ardından revire ve savcılığa haber verildiğini kaydetti.

GÜNEŞ GECE 3’TEN SONRA BİR DAHA KALKAMADI

Çakas, “Cezaevinde yapılan görüşmede Güneş’in odasının gece 3’e kadar kameradan takip edildiği ve Güneş’in bu saate kadar yatakta sağa sola hareket ettiği söylendi. Hareket ettiği için Güneş’e bir şey olmadığı düşünülürken gece 3’te hareketlerin kesilmesiyle Güneş’in uyuduğunu varsaymış ilgili personel” diye kaydetti.

Hapishane yönetiminin bu noktada bir yaklaşımı olduğunu söyleyerek buna tepki gösteren Çakas şöyle konuştu: “5 gündür tek başına kalan bir hasta tutsağın gece 3’e kadar yatağında hareket etmesi hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur. Bir hasta gece geç saatlerde bu şekilde yatağında hareket ediyorsa demek ki bir sancısı bir sıkıntısı vardır. Bizim kabul etmediğimiz en temel durum da budur.”