HDP’li Dündar: Biz de sizi tanımıyoruz!

Kızıltepe Belediyesi'nin gasp edilmesi protesto edildi. HDP Milletvekili Pero Dündar, halkı yarın belediye önünde buluşmaya çağırdı.

Mardin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Kızıltepe Belediyesi’nin gasp edilmesinin ardından, belediye binası önünde bekleyen partililer açıklama yaptı. Eyleme Kızıltepe Belediyesi eşbaşkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ile halk katıldı.
Eşbaşkan Yılmaz, Kızıltepe halkının iradesinin gasp edildiğini belirtti.

'KÜRDİSTAN DÜŞMEYECEK!'

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ise yıl dönümü nedeniylşe 4 Kasım Darbesi'ne dikkat çekti, "3 yıl önceki darbe kendini tekrarladı. Siyasi darbe devam ediyor. Bu darbe siyasi bir darbedir. Biz de sizi tanımıyoruz. Bu iktidarı tanımıyoruz. Biz hırsızları tanımıyoruz” diye konuştu.
Kayyum gasplarının AKP-MHP’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılardan sonuç alınmamasından kaynaklandığını ifade eden Dündar, Erdoğan’ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatarak, şöyle dedi:
"Kobanê düştü düşecek’ dediler, ama Rojava düşmedi. İktidar kendisini belediyeler üzerinden tatmin etmeye çalışıyor. Nasıl ki Kobanê düşmedi. Nasıl ki Rojava düşmedi. Bugün belediyelerimiz de düşmeyecek, Kızıltepe düşmeyecek, Mardin düşmeyecek, Nusaybin düşmeyecek, Van düşmeyecek, Diyarbakır düşmeyecek. Kürdistan düşmeyecek. Bu iktidar artık bu hayallerinden vazgeçsin. Bu hayallerini unutsun. Bu hayali yerine gelmeyecek. Bu hayali toprağın altında boğulup gidecek.”
İktidarın henüz DBP’li belediyelere atanan kayyumların yarattığı tahribatlara yanıt vermediğini dile getiren Dündar, “İçişleri Bakanı’ndan tutun diğer bakanlara kadar hepsi bu hırsızlıkta beslendiler. Bu hırsızlığın devam etmesini istiyorlar” dedi.
Dündar, kayyumlarla halkı teslim alamayacaklarını söyledi.