HDP'nin Batman Adayı Demir tanıtıldı

HDP, Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir'i tanıttı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir'in adaylığının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine belirlediği yeni adayı Doktor Mehmet Demir'i düzenlediği toplantıyla  tanıttı. HDP il binasında düzenlenen toplantıya HDP'nin Batman Belediyesi eşbaşkan adayları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dr. Necdet İpekyüz ile Mehmet Rüştü Tiryaki katıldı.  

'GÜVEN'İN TALEBİ KABUL EDİLMELİ'

HDP Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in sürdürdüğü açlık grevine değinerek,  "Güven'in taleplerinin kabul edilmesi gerekiyor" dedi. Demir, şöyle konuştu: "Ülkenin Anayasasızlaştıldığı bir süreç yaşıyoruz. Atadıkları kayyum nasıl hukuksuz ise Özdemir'in de adaylığının kabul edilmemesi o derece hukuksuzdur. Partimiz tarafından yapılan ön seçimde ikinci sırada yer almıştım ve ben aday olarak  belirlendim. Bu iktidarın anlamadığı ve kavrayamadığı bir şey var. Bu partide kişiler değil, düşünce esastır."

AKP'YE OY VERENLERE: ERDOĞAN CANAVAR!

AKP tabanına  da seslenen Demir, "2009 yılına kadar belki AKP'ye oy verenler onları mazlumların partisi olarak görmüş olabilir. Ama şu an bir canavara dönüşmüştür. Omuz üstünde baş, taş üstünde taş bırakmayacak noktaya gelmişlerdir. MHP Başkanı Devlet Bahçeli'nin tabiri ile yerel seçimleri bir başkanlık referandumu olarak görüyorlar. O yüzden bu seçimlerde yaratılan bu canavara dur denmesi gerekiyor"  diye kaydetti.

SEÇİM LOKALİ AÇILIŞINA ÇAĞRI

Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Songül Korkmaz da "Batman'da gittiğimiz her yerde halk bizi coşkuyla karşılıyor. Muhakkak kazanacağız" dedi. 

Korkmaz, 2 Mart Cumartesi günü saat 13.00'da Yaşam Hastanesi yanında seçim lokali açacaklarını belirterek, herkesi davet etti. 

HDP Milletvekili Necdet İpekyüz de HDP Genel Merkezi'nin hazırladığı kayyum raporunu basına dağıtarak, önümüzdeki günlerde Batman Belediyesi kayyumuna ilişkin hazırladıkları raporu da açıklayacaklarını duyurdu.