Heftanin ve Xakurkê’de 11 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin ve Xakurkê’de gerçekleştirildiği eylemlerde 11 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, güçlerinin 25 Ekim 1992 tarihinde işbirlikçiliğe teslim olmayarak ölümsüzleşen Beritan (Gülnaz Karataş)’ın anısına işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemdiğini belirtti. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında;

19 Ekim günü saat 15.00’da YJA Star güçlerimiz, Konferans Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

20 Ekim günü saat 08.50’de YJA Star güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Vacip Tepesi, Geliyê Pisaxa alanı ve Konferans Tepesi arasında bulunan alanda konumlanan asker ve kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmana ait bir aracın imha edildiği bu eylemde ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alana müdahale amaçlı gelen kobra tipi taarruz helikopterleri ise güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Yoğun ateş altına alınan kobra helikopterlerden biri darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

21 Ekim günü saat 14.00’da YJA Star güçlerimiz, Şehit Şêxmus alanında konumlanan işgalci askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 1 asker öldürülmüştür.

XAKURKÊ’DE 2 KOLDAN EYLEM

21 Ekim günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde devam etmekte olan işgal operasyonuna yönelik güçlerimiz, sahada devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede;

YJA Star güçlerimiz, saat 08.30’da uzun bir süredir denetim altına aldıkları Koordine Tepesi yakınlarında konumlanan düşmanın bir birliğini hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 2 ayrı koldan yakın mesafeden yoğun ateş altına aldıkları bu düşman birliğinde tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler, çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.

Saat 10.00 sularında güçlerimiz, Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Saat 18.50’de güçlerimiz, Şehit Derweş Tepesi’ndeki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Tepede hedeflenen ve tam isabetle vurulan 2 düşman askeri öldürülmüştür.”