‘Hep birlikte direneceğiz ve kazanacağız’

DBP PM, DBP Genel Merkez Toplantısı’ndan sonra açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir konuşma yapan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, “İşimiz çok zamanımız yok. Hep birlikte direneceğiz ve kazanacağız” dedi.

DBP Parti Meclisi (PM), DBP Amed İl Binası’nda düzenlediği toplantı ardından açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti. Açlık grevindeki direnişçiler ile selamlaşan PM üyeleri daha sonra kısa bir açıklama yaptı. PM üyeleri adına açıklama yapan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, toplantıda önemli konuların tartışıldığını ve güçlü kararlar aldıklarını belirtti.

Açlık grevi nedeniyle PM toplantısını DBP’de direniş ortamında yaptıklarını belirterek, “Aldığımız toplantıda gelecek süreç açısından önemli ve güçlü kararlar aldık. Bunun öncesinde aldığımız toplantıda 20 PM üyemiz açlık grevine girmek için kendini önermişti ama biz 6 arkadaşımızla başladık. Grevde olmayan arkadaşlarımız da moral ve motivasyon açısından her zaman bizimle beraberler ve direnişimiz bir. Bugün belediyeler etrafında da bir örgütleme ve birleşme sağlamamız gerekiyor. Bir yandan açlık grevi etrafında kenetlenirken bir taraftan da yerel demokrasimize dönük saldırılara karşı da örgütlü olmamız gerekmektedir. Dolayısıyla işimiz çok, zamanımız yok. Hep birlikte direneceğiz ve kazanacağız” ifadesine yer verdi. 

...