'Her genç mücadeleye gerillalaşma temelinde katılmalıdır'

Bakûrê Kurdistan'dan gençler, PKK saflarına katıldığını duyurarak, "Her gencin devrimci mücadeleye gerillalaşma temelinde katılması gerekiyor" dedi.

Gençler, büyük bir coşku ve moralle özgürlük arayışına girerek yönlerini PKK saflarına çeviriyor.
Mücadelenin önemli alanlarından biri olan Bakûrê Kurdistan’dan gençler, yaptıkları açıklama ile PKK saflarına katıldığını duyurdu.
Türk devletini yıkıma uğratacaklarını vurgulayan gençler, tüm Kürdistan gençliğini yönlerini özgürlük dağlarına çevirmeye çağırdı.

'FAŞİST DEVLETİ YIKANA KADAR...'

Gençler tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:
"TC faşist devletinin başta önderliğimiz üzerinde uyguladığı ağır tecrit koşularını, Kürt halkı üzerinde yürüttüğü katliamcı soykırımcı saldırıları ve Kürdistan dağlarında gerillaya karşı yürütülen insanlık dışı savaş yöntemlerine karşı, Kürdistan gençliği olarak PKK mücadele saflarında yerimizi alacağımızı ve faşist TC devletini yıkıma uğratıncaya kadar Cenga Xabûr ve Bazen Zagrosê devrimci özgürlük hamlelerinde savaşacağımızı belirtiyoruz.

TC faşist devletinin AKP-MHP öncülüğünde her alanda halkımıza karşı uyguladığı katliam yöntemleri ile yurtsever Kürt halkını ve esas olarak Kürt gençlerini sindirmek istemektedir. Bunun için her yönteme ve araca başvurmaktadır. Özellikle son yıllarda Kürdistan şehirlerinde faşist TC devletinin yürüttüğü kirli politikalarla Kürt gençlerini uyuşturucuya, fuhuşa vb. kirli işlere yönlendirmektedir. Bu yöntemlerle başta bir çok yurtsever gencimizi ve yurtsever insanlarımızı tuzağa düşürüp ajanlaştırmak ve özgürlük mücadelesinden koparmak istemektedirler. Bu kirli politikalarına karşı yurtsever Kürt halkımızın her alanda kendilerini örgütlemeleri ve düşmanın bütün kirli özel savaş politikalarını boşa çıkarmaları gerekmektedir. Bu kirli savaşa karşı mücadelenin öncülüğünü yapacak olan şüphesiz Kürdistan gençliğidir. Öncelikle düşmanın yaratmak istediği sindirilmiş, korkutulmuş ve özünden değerlerinden koparılmış köle kişiliğini, Kürt gençliğinin reddetmesi gerekmektedir. Kendi öz direnişçi, mücadeleci, Önder APO‘nun ideolojik çizgisini kendine esas alan parti, toplum ve ülke değerlerine bağlı olan gençlik ruhunu korumak ve bu ruhu daha da güçlendirmek gerekmektedir.

'GENÇLER GERİLLALAŞMALI'

Bu temelde başta Botan gençliğinin ve Kürdistan gençliğinin kendini büyük komutan şehit Agit yoldaşın özgürlükçü mücadele çizgisini kendilerine bir ilke olarak esas almaları ve bu çizgiye katılıp kendilerini örgütleyip büyük bir irade haline getirip yürümeleri gerekmektedir. Apocu çizginin hesap sorucu, PKK hareketinin bir yargılama, intikam hareketi olduğunu bilmemiz gerek. Bu bağlamda özyönetim direnişlerinde, Cizre bodrumlarında düşmana teslim olmadıkları için en barbar, vahşi yöntem ve saldırılarla kimyasal silah kullanılarak, yakılarak şehit edilen çocuk, kadın, gençlerin, cenazesi 7 gün sokakta kalan Taybet anamızın aynı şekilde cenazesi zırhlı araca bağlanan ve sokaklarda yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in ve bu vahşi barbarca yöntemlerle şehit edilen yurtsever insanlarımızın ve yoldaşlarımızın intikamını şehit Çiyager ve aynı kahramanlıkla şehit düşen tüm yoldaşlarımızın bize bıraktıkları büyük değer, maneviyatla bu esasla, büyük bir vicdani sorumlulukla alacak olan biz Kürt halkının gençleridir. Önderliğin 'Genç Başladık Genç Bitireceğiz' sözünü kendimize bir ilke olarak esas alıp bu temelde her gencin devrimci mücadeleye güçlü bir şekilde, gerillalaşma temelinde katılması gereklidir.
Devrimci zafer hamlesi olarak başlatılan ve gerilla öncülüğünde yürütülen Cenga Xabûr ve Bazen Zagrosê direniş ruhu etrafında birleşerek Kürdistan Devrimci Mücadelesini zafere ulaştıracağımızı, faşist TC rejimini çöktürüp yıkıma uğratacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde tüm yurtsever Kürdistan gençliğini 'Werin Cenga Azadiye' hamlesi temelinde Kürdistan dağlarında PKK devrimci mücadele saflarına katılmaya çağırıyoruz."