Hewlêr’deki partilerden işgale karşı eylem kararı

14 siyasi parti, Hewlêr'de işgale karşı toplandı. Partiler, toplantının ardından eylem planlarını açıkladı. 

Komünist Parti’nin çağrısı üzerine Hewlêr’de 14 siyasi parti Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırılarına karşı toplandı.

'12 EKİM'DE BM ÖNÜNDE KİTLESEL EYLEM YAPACAĞIZ'

Toplantıda alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Komünist Parti Hewlêr İl Başkanı Ehmed Şêrwan tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bu toplantıya katılan partiler olarak, 12 Ekim Cumartesi günü saat 10:00 da Türk devletinin Rojava’ya başlattığı işgali protesto etmek için BM temsilciliği önünde kitlesel bir eylem yapamaya karar verdik" denildi.

Şêrwanî, eylemlerinin sadece bununla sınırlı kalmayacağını belirterek, önümüzdeki dönemde işgal saldırılarını durdurana kadar çeşitli eylemler düzenleyeceklerini belirtti.

Şêrwanî, bugün BM temsilciliği önünde gerçekleştirilecek eyleme de katılarak destek vereceklerini duyurdu.

İşgal saldırıları altında olan Rojava'ya maddi destek toplama konularının da gündeme geldiğini söyleyen Şêrwanî, bu konuda bir çalışma içinde olacaklarını kaydetti.

EYLEM KARARI ALAN PARTİLER

Toplantıda yer alan partiler şunlar:

"YNK, PDK, Zehmetkêşan, Tevgera Goran, Hizba Sosyalîst, Hizba Şûî, Yekgirtûya Îslamî, Hevpeymaniya Nîştîmanî, Bizûtnaweya Demokratîk a Gelê Kurdistanê, Yekîtiya Neteyî ya Dmorkatîk a Kuridstanê, Partiya Karker û Kedkarên Kurdistanê, Hizba Bît Nehrîn, Rêxistina Keldanî û Aşûriyan, Hizba Şûî ya Kurdistanê-Enkawe."