HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Xakûrkê’nin Ermûş alanındaki Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdikleri sabotaj eyleminde tespit edilen 2 işgalci cezalandırıldı, Metîna’da ise 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

16 Kasım günü Xakûrkê’nin Ermûş alanında bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleşen eylemin sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Eylemin ardından işgalci TC ordusu, Şehîd Berîtan, Şehîd Ehmed ve Girê Qehreman alanlarını kapsayan bir işgal operasyonu başlatmıştır. Yoğun bombardımanlar gerçekleştiren işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

21 Kasım günü saat 15:00’da Metîna bölgesine bağlı Koordîne alanında işgalci TC ordusu tarafından yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından tespit edilerek imha edilmiştir.

20 Kasım günü saat 18:15’te Garê alanında bulunan Gûzê köyü ve 22 Kasım günü öğle saatlerinde Kanî Sarkê köyü çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Kasım günü 22:00 – 23:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

22 ve 23 Kasım günleri işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Çemço ve Rênçbiraxa alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.”