HPG Çukurca’da şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 1 Ekim’de Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “6 Ekim tarihli açıklamamızda, 1 Ekim günü işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Pirê alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Dicle Amed
Adı Soyadı: Dilan İkilik
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Hasibe – Fikri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ekim 2019 / Çelê

Kod Adı: Tekoşin Kürdistan
Adı Soyadı: Aysel Ateş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hüsna – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ekim 2019 / Çelê

Açıklamada her iki kadın gerillaya ilişkin şu bilgiler verildi: “Dicle arkadaşımız, 1995 yılında Mersin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Aslen Kürdistan’ın Amed kentinden olan Dicle yoldaş, yaşamı boyunca her zaman memleket hasreti ile yaşamış ve metropollerde yürütülen soykırım savaşına bire bir tanıklık etmiştir. Sistemin insanı bitirdiği ve kimliksizleştirdiğini fark eden Dicle yoldaş, buna karşı aktif bir mücadele arayışına girmiştir. Faşist düzene karşı savaşan Özgürlük Mücadelesi ile tanışan Dicle yoldaş, 2015 yılında doğduğu topraklar üzerinden gerilla saflarına katılmıştır. Genç yüreği ve temiz düşünceleri ile gerilla saflarına ayak bastığı ilk günden itibaren fedaice bir katılımın sahibi olmuştur. Bulunduğu her ortamda samimiyeti ve yoldaşlığı ile ön plana çıkan Dicle yoldaşımız, her zaman sevilen ve sayılan bir arkadaş olmuştur. Katıldığı tüm görevleri en iyi bir şekilde yerine getiren Dicle yoldaş, emekçi yapısıyla da tanınan bir yoldaşımız olmuştur. Özgür Kadın çizgisinde Önderliğin öğretileri ile kendisini geliştirip, yetkin bir militan olmayı başarmıştır. Dicle yoldaş, hakikat yoluna olan inancı ile yaşam içerisinde emeğin, cesaretin, fedakârlığın simgesi ve yoldaşların yoldaşı olmuştur.

Tekoşin arkadaşımız, 1993 yılında Van’ın Erciş ilçesinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Bulunduğu ortamın yurtseverlik yapısı ile büyüyen Tekoşin yoldaş, düşman gerçekliğini erken yaşlarda fark etmiştir. Sistemin temelde kadına ve onun yarattığı tüm değerlere karşı onurlu bir mücadele için arayışa giren Tekoşin yoldaş, Önder Apo’nun ideolojisi ile tanışmıştır. Gerçek özgür yaşamı yaratmak ve Kürt halkını özgürleştirmenin yolunun Kürdistan dağlarında verilecek mücadeleden geçtiği kavrayan Tekoşin yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Tüm coşkusu ve heyecanı ile saflardaki yerini almış ve tüm gücüyle mücadeleye bağlanmıştır. Yaşamdaki duruşundan, yoldaşlara olan yaklaşımına kadar örnek bir arkadaş olan Tekoşin yoldaş, Önder Apo’nun fedai bir militanı olmayı başarmıştır. Hakikat yolundaki ilerleyişinde bir an bile duraksamayan Tekoşin yoldaş, düşmana karşı her zaman mücadele içerisinde olmuştur. Kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştiren Tekoşin yoldaş, kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla komutanı da olmuştur. En son bulunduğu alanda düşmana karşı verdiği mücadele esnasında kahramanca şehit düşmüştür.”

HPG-BİM, başsağlığı dileğinde bulundu ve mücadelelerini yükseltme sözü verdi: “Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileler olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin özgürlük mücadelesini zafere ulaştırana dek mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”