HPG, Çukurca’da şehit düşen üç gerillanın kimliğini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7 Ekim’de Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, 15 Ekim tarihli açıklamasında sözkonusu çatışmada üç gerillanın hayatını kaybettiğini ve kimlik bilgilerinin en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını bildirmişti.

Açıklamada, “15 Ekim tarihli açıklamamızda 7 Ekim günü Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesine bağlı Şifreza alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşandığını ve bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık” hatırlatmasında bulunuldu.

HPG-BİM, üç gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Cesur Baran
Adı Soyadı: Emrah Pekyen
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hangül – Ercan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ekim 2019 / Çelê

Kod Adı: Çekdar Bilican
Adı Soyadı: Mikail Özdinç
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Güllü – Piro
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ekim 2019 / Çelê

Kod Adı: Çekdar Welat
Adı Soyadı: Salih Yıldırım
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Bedriye – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ekim 2019 / Çelê

Açıklamada gerillalara ilişkin ayrıca şu bilgiler yer aldı: “1992 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde dünyaya gelen Cesur arkadaş, 2015 yılında Kürt halkına karşı yürütülen soykırım savaşını ve insanlık dışı saldırıları kabul etmeyip faşist güçlere karşı aktif mücadele edebilmek için gerilla saflarına katılmıştır. Özgürlük saflarında ülkesine ve halkına kalkan olabilme iddiasını her geçen gün büyütmüş, Önder APO’nun felsefesine bağlılığını kendini yeniden yaratarak göstermiştir. Cesur arkadaş yaşamda emekçi ve her zaman güler yüzlü olması ile yoldaşlarına moral ve güç olmayı başaran bir yoldaşımız olmuştur. PKK’nin fedailik özü ile buluşma iddiasını her zaman canlı tutan, büyüten ve fedailiğin gereği olarak düşmanın Önderliğimize ve halkımıza karşı yaklaşımlarını hiçbir zaman kabul etmeyip, düşmana büyük darbe vurma istemi ile her zaman ön saflarda mücadele etmiştir. İşgalci TC ordusunun Kürdistan’ı işgal girişimlerine karşı durma, Kürdistan’da özgür yarınları yaratma iddiası ile adı gibi yaşayan Cesur arkadaş cesurca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Çekdar Bilican yoldaşımız, Hakkari’de yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Çekdar yoldaş, düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenek ile büyümüş ve genç yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. 2014 yılında gerilla saflarına katılarak aktif mücadele içerisine giren Çekdar yoldaş, gerilla yaşamından düşmana karşı olan mücadelesine kadar kendisini eğiterek, yetkin bir savaşçı olmuştur. İşgalci TC ordusunun faşizmine karşı her yerde halkını savunmanın bir göstergesi olarak kaygısız bir şekilde katılım sağlamış ve üstlendiği görevleri büyük emeklerle başlarıyla tamamlamıştır.

Çekdar Welat yoldaşımız, 1993 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kendi toplumsal değerleri ile büyüyen Çekdar arkadaşımız, işgalcilerin bölgede uyguladığı inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı, erken yaşlarda bir mücadele içerisinde yer almıştır. Gençlik yıllarında devrim ateşiyle büyüyen Çekdar arkadaş, 2015 yılında Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikalarına karşı daha etkili mücadele vermek için gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren yüreğindeki heyecanı ve mücadeleci yapısıyla ve fedai duruşuyla çevresindeki arkadaşları etkileyen bir arkadaş olan Çekdar yoldaşımız, arkadaşları tarafından sevilen ve örnek alınan bir duruşun sahibi olmuştur. Medya Savunma Alanları’nda birçok önemli görevi üstlenen Çekdar yoldaşımız, üzerine düşen sorumlulukları özenle yerine getirmeye çalışan örnek militanlarımızdan biri olmuştur.”

HPG-BİM, yaşamını yitiren gerillalar için başsağlığı dileğinde bulundu ve mücadele bayrağını zafere taşıma sözü verdi: “Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin bugüne taşıdıkları mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”