HPG: Direnişleriyle destanlar yarattılar

Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen 4 gerillayı anan HPG: “İşgalciliğe karşı geliştirdikleri kahramanca direnişle halkımızın özgürlük tarihinde yeni destanlar yaratan yoldaşlarımızın aileleri ve yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, şehit düşen gerillalara ilişkin şunlar belirtildi:

“5 Kasım 2015 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin yiğit militanlarından Xebat, Mazlum, Numan ve Şoreş yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.


XEBAT AMED 

Xebat yoldaşımız, Amed’te mücadele geleneğine bağlılığıyla tanınan yurtsever bir ailede dünya gelmiş ve büyümüştür. Çocukluk yıllarından itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyan yoldaşımız, işgalci TC devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı asimilasyon, inkar ve imha siyasetine karşı onurlu bir Kürt genci olarak direnişi seçmiştir. Tıp Fakültesi’nde okuduğu dönemde gençlik çalışmalarına katılan yoldaşımız, sistemin sunduğu olanakları ret ederek Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında mücadeleyi seçmiştir. Halkımızın özgürlüğü için dur durak bilmeden çalışan yoldaşımız, 2013 yılında gerilla saflarında yerini alarak çocukluktan itibaren hayalini kurduğu Kürdistan’ın özgür dağlarına kavuşmuştur.

Olgun ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşlarına öncülük eden ve gerilla yaşamının kutsallığının her zaman bilincinde olan Xebat yoldaşımız, gittiği her ortamda yoldaşları arasında büyük saygı uyandırmıştır. Önder Apo Felsefesi’ni derinliğine anlayarak yaşamın her alanına aktarmak için sürekli yoğunlaşma içerinde olan yoldaşımız, öğrendiklerini uygulamayı ve yoldaşlarıyla paylaşmayı esas almıştır. Zagroslar’ın zorlu coğrafyasında gerillacılık yürüten ve savaş koşullarında çelikten bir irade geliştiren Xebat yoldaşımız, işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu birçok etkili eylemde yerini almıştır. Xebat yoldaşımız, fedai ve mütevazi kişiliğiyle her zaman Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde önümüzü aydınlatacaktır.

MAZLUM ERTUŞ

Mazlum yoldaşımız, işgalcilere hiçbir zaman boyun eğmeyerek tarihi direnişler geliştiren ve Kürdistani değerlerin güçlü temsilini yapan Colemêrg’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve emeğiyle geçinen bir ailede büyüyen yoldaşımız, erken yaşlarda farklı işlerde çalışarak ailesinin geçimine yardımcı olmuştur. İşgalci TC devletinin halkımıza karşı uyguladığı kirli siyaset ve baskılara yakından tanıklık eden Mazlum yoldaşımız, genç yaşta mücadeleyi seçmiştir. Faşist TC devletinin yoldaşımızı birçok defa gözaltına alması ve sindirerek mücadeleden uzaklaştırma çabaları sonuçsuz kalmıştır.

2014 yılında saflara katılan yoldaşımız, başta Colermêrg olmak üzere bütün Kürt gençlerine mücadelenin nasıl yürütülmesi gerektiği göstermiştir. Katıldığı günden itibaren Zagros coğrafyasında gerillacılık yürüten Mazlum yoldaşımız, kısa sürede yetkin ve yeni dönemin ruhunu yansıtan nitelikli bir gerillaya dönüşmüştür. Sürekli araştıran ve kendisini geliştiren Mazlum yoldaşımız, en zor koşullar atında birçok eyleme öncülük düzeyinde katılım sağlamıştır. Yaşamda her zaman Önderlik çizgisini esas almış, büyük küçük demeden üstlendiği bütün görevleri üstün bir başarıla yerine getirmiştir. Mazlum yoldaşımızın fedai ve militan duruşu her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

NUMAN AMED

Numan yoldaşımız, Kürdistan’da direniş çizgisine tarih boyunca öncülük eden Amed’de dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Yurtsever değerlerin diri ve güçlü olduğu bir çevrede yetişen yoldaşımız, erken yaşlarda yurtsever bilinçle donanmış ve mücadele saflarına katılmıştır. Bir süre gençlik çalışmalarında yer alarak sömürgeci, faşist TC devletinin halkımıza karşı uyguladığı soykırım siyasetine karşı aktif rol oynamıştır. Halkımızın özgürlük hayallerinin ancak gerilla mücadelesiyle zafere ulaşacağını bilince çıkaran Numan yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflara katıldığı andan itibaren hızlı bir gelişim gösteren yoldaşımız, yeni dönem gerillacılık sanatında uzmanlaşarak, işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yerini almıştır. Önder Apo felsefesi ışığında, militan kişiliğin gereklerini yerine getirme konusunda sürekli yoğunlaşan ve öğrendiklerini hızla pratiğe aktaran yoldaşımız, bulunduğu her ortamda öncülük misyonunu lakıyla yerine getirmiştir. Uzun süre Zagrosların zorlu coğrafyasında gerillacılık yürüten yoldaşımız, halkımızın özgürlük mücadelesini her zaman yüksek bir moralle yürütmüştür. Emekçi kişiliğiyle devrim görevlerini üstün bir başarıyla yerine getiren Numan yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

ŞOREŞ AMED

Şoreş yoldaşımız, Amed’te yurtseverliğiyle tanınan emekçi bir ailede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Yurtsever bir çevrede şekillenen yoldaşımız erken yaşlarda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanımış ve çalışmalara katılmıştır. Halkımızın özgür geleceği için genç yaşından itibaren işgalcilere karşı çetin bir mücadeleye girişen yoldaşımız, bu süreç boyunca sürekli gelişmiş ve birçok Kürt gencinin mücadeleye katılmasında aracılık etmiştir.

Mücadele çizgisini sürekli geliştiren Şoreş yoldaşımız, 2014 yılında Mêrdîn’de gerilla saflarına katılmıştır. İşgalcilerin Kürt gençlerini yozlaştırarak mücadeleden koparma çabalarına karşı direnişi seçen yoldaşımız, kısa sürede gerilla saflarında büyük bir gelişim göstermiştir. Büyük bir heyecan ve istekle yaşama katılan, sürekli üreten ve kendisini geliştiren yoldaşımız, yetkin bir gerilla olarak birçok etkili eylemde yerini almıştır. Avaşîn bölgesinde gerillacılık yürüten yoldaşımız, yeni dönemin gerilla taktiklerini pratiğe aktarma konusunda büyük çaba sahibi olmuştur. Önderlik çizgisini yaşamın her alanında esas alan yoldaşımız, güçlü bir militan duruşun sahibi olmuş, yaşamda ve savaşta her zaman en ön safta olma çabası içerisinde olmuştur. Militan duruşuyla yoldaşları arasında büyük saygı uyandıran yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatmaya devam edecektir.

İşgalciliğe karşı geliştirdikleri kahramanca direnişle halkımızın özgürlük tarihinde yeni destanlar yaratan Xebat, Mazlum, Numan ve Şoreş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”