HPG, gerilla komutanı Botan Başkale’yi andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 14 Ağustos’ta Zap bölgesinde Türk hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden gerilla komutanlarından Botan Başkale’yi andı.

HPG-BİM, yaptığı açıklamada gerillanın kimlik bilgilerini verdi. “16 Ağustos tarihli açıklamamızda, 14 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu bir arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlatan HPG-BİM, şu ifadeleri kullandı: “Gerçekleştirilen bu saldırıda Zap Eyaleti Komutanlığı’mızda yer alan değerli komutan Botan Başkale yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”

Hayatını kaybeden gerilla komutanının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Botan Başkale
Adı Soyadı: İlhami Polat
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Xezal – Aslan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2019 / Zap

HPG-BİM gerillanın mücadele yaşamına ilişkin şunları belirtti: “Botan Başkale yoldaşımız, 1984 yılında Van’ın Başkale ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yurtsever duygular ile büyüyen Botan yoldaşımız, genç yaşta Kürt Özgürlük Mücadelesi için çalışmalara başlamıştır. Aile çevresinde birçok katılım ve şehidi olan Botan yoldaş, işgalci TC devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı soykırım politikalarına karşı gençlik yıllarında aktif bir şekilde yerel çalışmalara katılmıştır. Uzun bir süre çalışma yürüten Botan yoldaş, 2008 yılında yönünü Kürdistan dağlarına vermiş ve gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren büyük bir özveri ile dönem görevlerine sarılan Botan yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. Gerillada emekçi ve fedakâr bir duruşun sahibi olmuş ve bulunduğu her ortamda öncülük düzeyinde rol oynamıştır. Xakurkê, Zagros, Zap ve Kerkük başta olmak üzere birçok alanda aktif mücadele yürütmüştür. Kürt halkına karşı yürütülen saldırılara cevap olabilmek için cepheden cepheye koşan Botan yoldaşımız, fedai militan gerçekliğini en çarpıcı bir şekilde biz yoldaşlarına ve Kürt halkına göstermiştir. Sahip olduğu fedai duruşu ile çevresindeki tüm yoldaşları derinden etkilemiş ve tüm yoldaşlara güç vermiştir. Önder APO’ya olan bağlılığı ile tanınan Botan yoldaş, her adımını Kürt halkının özgürlüğü için atmış ve bunun için büyük mücadele vermiştir. Kendisine verilen her göreve büyük bir sorumluluk bilinci ile yaklaşmış ve fedai militan ölçülerine göre bu görevleri en başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Genç ve dinamik yapısı ile örgütün verdiği eğitimlerle kendisini geliştirmiş ve yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Botan yoldaş, soykırımcı düşmana karşı yürüttüğümüz özgürlük savaşında bir an bile durmadan çalışmış ve son ana kadar da fedaice savaşmıştır.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Şehadete ulaşan Botan yoldaşımızın başta ailesi olmak üzere tün yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizi ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”